Gå direkt till innehåll
Riksbyggens Brf Djurgårdsvyn slutbesiktat och certifieras med Miljöbyggnad Guld

Pressmeddelande -

Riksbyggens Brf Djurgårdsvyn slutbesiktat och certifieras med Miljöbyggnad Guld

Riksbyggens Brf Djurgårdsvyn i Norra Djurgårdsstaden har slutbesiktigats och är preliminärcertifierat enligt Miljöbyggnad Guld. Inom kort startar Riksbyggen försäljningen av de 49 lägenheterna i Brf Djurgårdsvyn, ett unikt projekt med en kvalitet i arkitektur och utformning utöver det vanliga. Projektet har utformats av arkitekten Thomas Sandell.

– Norra Djurgårdsstaden växer fram med stark miljöprofil och Riksbyggen har tagit med sig sitt breda kunnande inom hållbar stadsutveckling vid skapandet av Brf Djurgårdsvyn, i både stort och smått. I föreningen finns till exempel solceller, laddstolpar för elbil samt en grönskade innergård och fågelholkar/biholkar för att öka den biologiska mångfalden, säger Stefan Högman, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Norrort och Brf Djurgårdsvyn.

Brf Djurgårdsvyn består av 49 lägenheter med en omsorgsfullt utvald inredning som till stora delar är specialdesignad av Thomas Sandell för att gå hand i hand med husets omgivningar. På det karaktäristiska sågtandstaket har solceller att installerats och hela huset lever upp till mycket högt ställda miljökrav.

Certifiering enligt kraven Miljöbyggnad visar på viktiga kvaliteter hos en byggnad när det gäller energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial. Sammanlagt handlar det om 15 olika områden som bedöms för certifieringen.


Brf Djurgårdsvyn är också utformad för att underlätta en mer hållbar vardag för de boende.

– Det kommer att finnas laddplatser för elbilar och rejält tilltagna cykelparkeringar och cykelrum. För att bidra till den sociala hållbarheten finns en stor, gemensam takterrass där de boende kan träffas och trivas tillsammans, berättar Stefan Högman.

Det kommer att finnas goda möjligheter för de boende till egen odling, både i form av odlingslådor på den gemensamma terrassen och de lägenheter med inglasad balkong har ett mindre växthus som en del av balkongen.

Riksbyggens tredje Guld-projekt
Redan 2012 började Riksbyggen använda sig av miljöcertifieringssystemet Miljöbyggnad i sin nyproduktion av flerbostadshus. Miljöbyggnad är utvecklat för svenska förhållanden och är det mest använda certifieringssystemet i Sverige för byggnader. Miljöbyggnad utgår från svenska miljömål, byggregler samt bygg- och förvaltningspraxis. Riksbyggens nyproducerade flerbostadshus med tre eller fler våningar certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Och Riksbyggen har sedan tidigare även två projekt med betyget Guld, Brf Viva i Göteborg och Brf Sjökortet i Västerås.

– Genom att systematiskt använda oss av kraven för Miljöbyggnad i vår bostadsproduktion bidrar Riksbyggen till mer hållbara boendemiljöer hus för hus. Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga med att husen är byggda av noggrant kontrollerade material och att husen har en låg energianvändning, säger Karolina Brick, miljöchef på Riksbyggen.


Norra Djurgårdsstaden är ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsområden. Totalt planeras för minst 12 000 nya bostäder och 35 000 nya arbetsplatser. Ett av Stockholms stads utpekade hållbarhetsprofilområden.

För mer information:
Stefan Högman, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Norrort, 08-553 63 502
Stefan.hogman@riksbyggen.se
Karolina Brick, miljöchef på Riksbyggen, 070-291 54 47
Karolina.brick@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll