Gå direkt till innehåll
Äppellunden i Vellinge
Äppellunden i Vellinge

Pressmeddelande -

Riksbyggen säljstartar 49 nya boenden i Skåne

Riksbyggen säljstartar nu 33 moderna lättskötta seniorboenden för Bonum Brf Trädgården i Veberöd samt 16 moderna radhus i Vellinge i två plan. Inflyttningarna i Veberöd är planerade till hösten 2025 och i Vellinge kan första flyttlassen göras sommaren 2025.

Seniorboenden i lummig trädgårdsmiljö
I hjärtat av Veberöd har Riksbyggen tidigare förvärvat fastigheterna som innefattar Nilssons Blomsterhandel och växthus. Riksbyggen kommer att bygga tre småskaliga hus med 33 moderna, lättskötta bostadsrätter för de som fyllt 55 år i föreningen som fått namnet Bonum Brf Trädgården.

- Det är många som vill bo kvar i Veberöd men vill bo mindre och enklare jämfört med det tidigare boendet i villa. Med Bonum Brf Trädgården kan vi erbjuda ett bekymmersfritt boende i området samtidigt som man behåller sitt sociala umgänge, säger Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Syd.

Lägenheterna, som ligger nära livsmedelsbutiker, restauranger och annan service spänner mellan 2-4 rum och kök med öppna planlösningar, inglasade balkonger och stora fönsterpartier som ger stort ljusinsläpp. I Bonum Brf Trädgården kommer även gemensamhetslokal finnas samt övernattningslägenhet för gäster till de boende. Inflyttning är planerat till hösten 2025.

Barn- och vuxenvänliga radhus i lantliga Vellinge
I Herrestorp i Vellinge sälstartar Riksbyggen den första etappen av Äppellunden med 16 radhus av totalt 45 hus. Husen, som är äganderätter, ligger nära förskola, skola, ridhus, idrottshall - granne med hagar, fält och vacker åkermark som ger fina utblickar. Husen spänner mellan 116 - 133 kvadratmeter med vackra tegelfasader och möjlighet till solceller på taken. Inflyttning är planerad efter sommaren 2024.

- Vellinge är det perfekta läget för barnfamiljen eller som första huset för många. Att det är energieffektiva hus med soliga trädgårdar har utöver läget varit några av anledningarna det rekordhöga intresset om närmre 600 hushåll i intressekön, säger Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Syd.

Mer om Bonum Brf Trädgården(+55-boende)
Mer om Äppellunden(äganderätt)

Bonum vänder sig till hushåll där minst en person har fyllt 55 år. Bostadsrättsföreningens medlemmar får tillgång till individuellt anpassade tjänster. För den som behöver hjälp med något finns en så kallad Bonumvärd till hands. I alla Bonum-projekt ingår även gemensamt disponerade ytor som gemensamhetslokal och övernattningslägenhet.

Boende i småhus är den vanligaste formen av äganderätt, det vill säga en- eller tvåbostadshus. När du köper ett hus med äganderätt betyder det att du äger själva bostaden till skillnad mot en bostadsrätt där du köper rätten att bo. Den som bor i en äganderätt bestämmer om hen vill bygga om, pantsätta, hyra ut eller överlåta (sälja) huset till någon annan.

För mer information:
Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Syd, 040 - 10 94 62 henrik.persson@riksbyggen.se

Ämnen

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll