Gå direkt till innehåll
Riksbyggen bygger 68 nya bostäder i Mölndals innerstad

Pressmeddelande -

Riksbyggen bygger 68 nya bostäder i Mölndals innerstad

Nu startar byggnationen Riksbyggens Brf Petunia som är den andra av tre etapper om sammanlagt 180 bostäder i Mölndals innerstads västra kvarter. Brf Petunia kommer att bestå av 68 lägenheter med inflyttning under hösten 2022. Entreprenadavtal för byggandet av bostadsrättsföreningen har tecknats med Byggnads AB Tornstaden.

Riksbyggen fortsätter nu sitt framgångsrika bostadsbyggande i Mölndals innerstad och intresset för Brf Petunia är stort, 50 av 68 lägenheter är redan sålda. Brf Petunia är en del av Riksbyggens långsiktiga satsning på att vara med och utveckla Mölndals innerstad med nya och hållbara bostäder, säger Krister Svensson, projektledare på Riksbyggen.

Våren 2020 startade byggnationen av första etappen, Brf Lobelia, som innehåller 60 bostadsrätter och nu påbörjas bygget av andra etappen som består av 68 lägenheter i storlekarna 1-4 rum och kök.

– Brf Petunia kommer att bestå av smart planerade lägenheter. Ettorna och de mindre tvåorna har en rymlig balkong med utsikt mot den fina och privata innergården. De större lägenheterna är genomgående med balkong eller uteplats i två väderstreck, berättar Krister Svensson.

Projektet byggs med högt ställda hållbarhetskrav och uppförs enligt Miljöbyggnad Silver. I Brf Petunia kommer alla boende att ha möjlighet att hyra gemensamhetslokalen som är är gemensam för hela kvarteret. Den kan användas för barnkalas, styrelsemöte eller bokas till övernattande gäster. I Brf Petunia ingår medlemskap i bilpool under 5 år.

Mölndals innerstad har blivit ett område fullt av liv och rörelse med nya Mölndal Galleria och det omgjorda torget som naturliga mötesplatser. Totalt har här planerats för 600 nya bostäder och 2000 nya arbetsplatser.

För mer information:
Krister Svensson, projektledare på Riksbyggen, 031-7045615

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll