Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens Bonum Brf Pålsjöro i Helsingborg

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens Bonum Brf Pålsjöro i Helsingborg

Den 31 augusti är det dags att ta det första spadtaget för 49 Bonum seniorbostadsrätter i Pålsjö utanför Helsingborg. Med och tar det första spadtaget är Christan Orsing, kommunalråd och byggnadsnämndens ordförande i Helsingborg, Ulrika Nyström, regionchef Riksbyggen Bostad Sydväst och representant för byggande styrelse. Inflyttningen i Brf Pålsjöro är planerad till hösten 2023.

– Det känns jättekul att vi nu kan starta byggandet av Bonum Brf Pålsjöro. Det finns en stor efterfrågan på fler bostäder för målgruppen över 55 år. Byggstarten sker med Riksbyggens egna medel utan att invänta bankernas säljkrav i detta projekt, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

De kommande bostäderna i Bonum Brf Pålsjöro är välplanerade med en hög grundstandard gällande inredning och förvaring. Bonum seniorboende erbjuder trygga, inbjudande och praktiska hem som gör det möjligt att leva aktivt långt upp i åldrarna.

– Pålsjö är ett mycket attraktivt läge i Helsingborg. Genom att bygga för den lite äldre delen av befolkningen startas också flyttkedjor som frigör till exempel villor dit barnfamiljer kan flytta. På så sätt bidrar nyproduktionen av bostäder till ett mer effektivt utnyttjande av det befintliga bostadsbeståndet, säger Hanna Stenberg, projektledare på Riksbyggen.

Några av de blivande boende i projektet kommer att finnas på plats under det första spadtaget.

Media är varmt välkomna att delta under spadtaget!

Dag och tid: 31 augusti klockan 12.30-13.30
Plats:
Romares väg, mitt emot Pålsjö gård

Om Bonum seniorboende
Riksbyggens Bonum-koncept är marknadsledande på seniorbostadsrätter och vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster.

Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönsterna putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem. Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen. I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och övernattningslägenhet för tillfälliga gäster.

För mer information:
Theodor Alexandris, marknadsområdeschef 040-10 94 60
theodor.alexandris@riksbyggen.se
Kristin van der Reep, sälj- & marknadsansvarig 042-18 66 36
Kristin.vanderReep@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll