Gå direkt till innehåll
Skiss över hur Kooperativa Hyresrättsföreningen Bangårdsterassen Trygga hem i Höör kommer att se ut.
Skiss över hur Kooperativa Hyresrättsföreningen Bangårdsterassen Trygga hem i Höör kommer att se ut.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Första spadtaget för nytt trygghetsboende i Höör

Den 3 november är det officiell byggstart för ett nytt trygghetsboende i form av kooperativ hyresrättsförening med 33 lägenheter i Höör. Det första spadtaget tas av Johan Svahnberg (M), kommunalråd i Höörs kommun och ordförande i Kooperativa Hyresrättsföreningen Bangårdsterassen Trygga hem, Ulrika Nyström, regionchef Riksbyggen, Thomas Ellkvist, vd, MVB Syd AB samt Birgitt och Torsten Hall, representanter för de boende.

Intresset är stort för de kommande bostäderna och 28 av de 33 lägenheterna är redan uthyrda.

– Höör befinner sig i en stark tillväxtfas och vi räknar med 200 nya bostäder de kommande åren. Trygga hem Höör bidrar med en mångfald bland boendeformerna när det är inriktat till personer över 65 år, säger Johan Svahnberg, kommunalråd, kommunstyrelsens ordförande i Höörs kommun och ordförande i Bangårdsterassen Trygga hem i Höör.

Det är Kooperativa hyresrättsföreningen Bangårdsterassen Trygga hem Höör som har gett Riksbyggen uppdraget att bygga det nya trygghetsboendet.

– Det är jätteroligt att vi nu kan sätta spaden i marken och starta bygget av det nya trygghetsboendet i Höör. Modellen kooperativa hyresrättsförening som upplåtelseform ger medlemmarna i föreningen ett inflytande över sitt eget boende, en viktig del för ett kooperativt företag som Riksbyggen, säger Anders Ihse på Riksbyggen och som varit med och utformat boendet i Höör.

Totalt kommer trygghetsboendet att bestå av 33 lägenheter, de flesta tvåor och några treor.

– Det kommer även att finnas en gemensamhetslokal, gästlägenhet och ett sparum med bastu. Från loftgångarna kommer det att vara utsikt mot gården och ravinens naturområde. Läget är mycket centralt med närhet till handel och tågstation, berättar Pelle Persson, projektchef på Riksbyggen.

Om kooperativa hyresrättsförening för äldre
Riksbyggen har under de senaste 30 åren etablerat kooperativa hyresrättsföreningar i tio procent av landets kommuner. I koncept med kooperativ hyresrättsförening för äldre, stiftas en förening gemensamt av kommunen och Riksbyggen som i samarbete skapar moderna och värdiga vård- och omsorgsboenden samt trygghetsboende, helt styrt av kommunens behov.

Bildandet av en kooperativ hyresrättsförening är bra för de kommuner som vill ha ett alternativ till traditionellt, kommunalt fastighetsförvaltande, men samtidigt möta ett ökande vård- och omsorgsbehov samt trygghetsboenden. Att bo i en kooperativ hyresrätt ger också de boende ett inflytande över sitt boende och inträdesavgiften är låg.

Mer information om det nya trygghetsboendet i Höör hittar du på framtidsläge.se

Media är varmt välkomna till det första spadtaget!

När: Tisdagen den 3 november, klockan 13.00 - 14.00
Var: Bangårdsgatan, Höör

För mer information:
Pelle Persson, Riksbyggen, 0706–590705
Anders Ihse, Riksbyggen, 0702–657844
Jesper Sundbärg, Höörs kommun, 0413-284 86

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll