Gå direkt till innehåll
Klart för byggstart av vård- och omsorgsboendet KHF Hemstranden Kotiranta i Haparanda

Pressmeddelande -

Klart för byggstart av vård- och omsorgsboendet KHF Hemstranden Kotiranta i Haparanda

Beslut om igångsättning har tagits för byggandet av vård- och omsorgsboendet Kooperativa hyresrättsföreningen (KHF) Hemstranden Kotiranta i Haparanda. KHF Hemstranden kommer att ha 80 boenderum och är ett samarbete mellan Riksbyggen och Haparanda stad. Entreprenören Nåiden Bygg kommer att bygga det nya vård- och omsorgsboendet.

– Det finns ett stort behov av att skapa fler bostäder för äldre i moderna, ändamålsenliga lokaler i Haparanda. Vi är väldigt glada över att kunna starta bygget inom kort och vi ser fram emot ska skapa en boendelösning som är bra för alla våra äldre, säger Sven Tornberg, kommunalråd i Haparanda stad.

Ett officiellt första spadtag kommer att hållas den 27 oktober. Särskild pressinbjudan skickas ut separat under vecka 43.

– På Riksbyggen är vi mycket glada över samarbetet med Haparanda stad och att bygget nu kan starta. Riksbyggen har under lång tid arbetat med att skapa anpassade bostäder för äldre genom Kooperativ hyresrättsförening men boendet i Haparanda blir det första i norra delen av Sverige, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

KHF Hemstranden Kotiranta kommer att byggas i kvarteret Lunden i Haparanda och beräknas stå klart under början av 2023.

Om kooperativa hyresrättsförening för äldre
Riksbyggen har under de senaste 30 åren etablerat kooperativa hyresrättsföreningar i tio procent av landets kommuner. I koncept med kooperativ hyresrättsförening för äldre, stiftas en förening gemensamt av kommunen och Riksbyggen som i samarbete skapar moderna och värdiga vård- och omsorgsboenden samt trygghetsboende, helt styrt av kommunens behov.

– Bildandet av en kooperativ hyresrättsförening är bra för de kommuner som vill ha ett alternativ till traditionellt, kommunalt fastighetsförvaltande, men samtidigt möta ett ökande vård- och omsorgsbehov samt trygghetsboenden. Att bo i en kooperativ hyresrätt ger också de boende ett inflytande över sitt boende och inträdesavgiften är låg, avslutar Yvonne Westerlund, affärsutvecklare boende för äldre på Riksbyggen.

För mer information:
Yvonne Westerlund, affärsutvecklare Riksbyggen, 072-232 73 49
yvonne.westerlund@riksbyggen.se
Lars Lundgren, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad, 0768-373507
Lars.lundgren@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll