Gå direkt till innehåll
Planeringen startar för Riksbyggens etapp 3 i Korseberg, Vänersborg

Pressmeddelande -

Planeringen startar för Riksbyggens etapp 3 i Korseberg, Vänersborg

I dagarna såldes den sista lägenheten i Brf Korseberg Strand i Vänersborg. Brf Korseberg Strand består av 40 lägenheter med start för inflyttning i oktober 2020 fram till mars 2021. Riksbyggen startar nu planeringen av den tredje etappen i området, Brf Korseberg Fjärd, med 54 bostäder.

– Det är jättekul att försäljningen har gått så bra och faktiskt bättre än planerat. Nu fortsätter Riksbyggen sitt framgångsrika bostadsbyggande i Korseberg med en tredje etapp, säger Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bohus-Vänern.

Under hösten planerar Riksbyggen för säljstart i Brf Korseberg Fjärd. Det blir ett flerbostadshus med yteffektiva lägenheter i olika storlekar och planlösningar 1 – 5 rok. Totalt kommer föreningen att bestå av 54 lägenheter i hus om 5-7 våningar.

– Det är en fantastisk plats att bo på och ett privilegium att kunna erbjuda bostäder i ett sånt fint läge. Lägenheterna kommer ha inglasade balkonger i sydväst och utsikt över Vassbotten, säger Karin Ekström.

I föreningen kommer det finnas övernattningslägenhet och gemensamhetslokal med uteplats med pergola. Det kommer finnas garage, carport och utomhusplatser till bilen och det förbereds även för ett tiotal elbilsplatser.

– Vi har haft ett stort hållbarhetstänk i planeringen av Brf Korseberg Fjärd. Till exempel blir det solceller på taket och huset byggs för att kunna certifieras enligt Miljöbyggnad nivå silver. Det har även gjorts en ekosystemtjänstanalys som bland annat resulterat i att det bland annat blir odlingslådor på balkonger och sedumtak på komplementbyggnader, säger Andreas Ander, projektledare på Riksbyggen.

Ekonomisk trygghet i bostadsköpet
I Riksbyggens trygghetsfilosofi finns ett ekonomiskt skydd om något oförutsett händer. Med Riksbyggens trygghetsfilosofi finns till exempel möjlighet till fria månadsavgifter för den nya bostaden om köparen inte har lyckats sälja sin gamla bostad. Möjlighet att flytta fram tillträdesdagen med upp till tre månader är en annan del av Riksbyggens trygghetsfilosofi.

Läs mer om Riksbyggens trygghetsfilosofi

För mer information:
Karin Ekström, sälj- & marknadsansvarig på Riksbyggen Bohus-Vänern, 0522-65 44 55
karin.ekstrom@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll