Gå direkt till innehåll
KHF Trygga hem i Fagersta
KHF Trygga hem i Fagersta

Pressmeddelande -

Nya trygghetsbostäder i Fagersta välkomnar de första boende i februari

I februari är det äntligen dags för inflyttning i de 47 trygghetsbostäderna hos KHF Trygga Hem i Fagersta. Trygga hem är ett modernt trygghetsboende för personer över 65 år och är en kooperativ hyresgästförening för äldre i ett samarbete mellan Riksbyggen och Fagersta kommun.

Den 10 augusti 2022 tog Riksbyggen tillsammans med Fagersta kommun och entreprenören HMB det första spadtaget för de 47 bostäder i det nya trygghetsboendet KHF Trygga hem i Fagersta på Valsverksvägen i centrala Fagersta, öster om Coops parkering och Vårdboendet Malmen.

– Det är jätteroligt att trygghetsboendet KHF Trygga hem i Fagersta nu är inflyttningsklart och att vi på Riksbyggen har fått förmånen att bygga i Fagersta. Med trygghetsboende i form av en kooperativ hyresrättsförening har vi på Riksbyggen hittat en form som är mycket bra både för de boende och kommunen, säger Mikael Petersson Sjölund, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Bergslagen.

Anpassade boende med tillgång till sociala aktiviteter
I februari är det äntligen dags för att ta emot de första hyresgästerna. Lägenheterna är från ett till tre rum och kök mellan 39-79 kvadratmeter där alla boende har tillgång till övernattningsrum för långväga gäster, gemensamhetslokal med många sittplatser utrustad med kök och tv samt en trevlig utemiljö för att underlätta sociala aktiviteter.

– Förra veckan hade vi öppet hus för såväl våra kommande hyresgäster som intressenter. Det kom över 200 besökare som vill komma och se vårt fina trygghetsboende i Fagersta och några bestämde sig redan på plats att bli hyresgäster säger Hans Ollman, affärsutvecklare för boende för äldre på Riksbyggen.

Om kooperativa hyresrättsförening för äldre
Riksbyggen har under de senaste 30 åren etablerat kooperativa hyresrättsföreningar i drygt tio procent av landets kommuner. I koncept med kooperativ hyresrättsförening för äldre, stiftas en förening gemensamt av kommunen och Riksbyggen som i samarbete skapar moderna och värdiga vård- och omsorgsboenden samt trygghetsboende, helt styrt av kommunens behov.

Bildandet av en kooperativ hyresrättsförening är bra för de kommuner som vill ha ett alternativ till traditionellt, kommunalt fastighetsförvaltande, men samtidigt möta ett ökande vård- och omsorgsbehov samt trygghetsboenden.Att bo i en kooperativ hyresrätt ger också de boende ett inflytande över sitt boende och inträdesavgiften är låg.

Inflyttning i KHF Trygga hem i Fagersta kommer ske i februari 2024.

Läs mer om KHF Trygga hem i Fagersta

För mer information:
Hans Ollman, affärsutvecklare boende för äldre Riksbyggen, 070-279 32 91, hans.ollman@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll