Gå direkt till innehåll
Fr v Marino Wallsten, kommunalråd Fagersta, Elin Hasselgren, avdelningschef HMB, Johanna Frelin, vd på Riksbyggen och Mats Engström, föreningssamordnare, Riksbyggen. Konferencier var Mikael Petterson Sjölund, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.
Fr v Marino Wallsten, kommunalråd Fagersta, Elin Hasselgren, avdelningschef HMB, Johanna Frelin, vd på Riksbyggen och Mats Engström, föreningssamordnare, Riksbyggen. Konferencier var Mikael Petterson Sjölund, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

Pressmeddelande -

Folkfest när första spadtaget togs för nytt trygghetsboende i Fagersta

Den 10 augusti tog Riksbyggen tillsammans med Fagersta kommun och entreprenören HMB det första spadtaget för de 47 bostäder i det nya trygghetsboendet KHF Trygga hem i Fagersta.Intresset för byggstarten var stort. Ett 100-tal intresserade fanns på plats för att ta del av när spaden för det nya trygghetsboendet sattes i marken.

– Genom ett fantastiskt lagarbete från alla inblandade kan vi på rekordtid starta byggandet av den nya trygghetsboendet. Det är väldigt glädjande att intresset för de kommande bostäderna är så stort, sa Marino Wallsten, kommunalråd Fagersta i samband med byggstarten.

– På Riksbyggen är vi mycket glada över samarbetet med Fagersta kommun. Riksbyggen har under lång tid arbetat med att skapa anpassade bostäder för äldre genom Kooperativ Hyresrättsförening och det är fantastiskt att bygget nu är igång, säger Hans Ollman, affärsutvecklare för boende för äldre på Riksbyggen.

Trygghetsboendet kommer att byggas i centrala Fagersta, öster om Coops parkering och Vårdboendet Malmen.

– Det är ett historiskt spadtag, sa Johanna Frelin, vd på Riksbyggen som var med och tog spadtaget och refererade till att det var väldigt länge sedan Riksbyggen hade en byggstart i Fagersta.

– Det är jätteroligt att vi nu kan sätta spaden i marken och starta bygget av det nya trygghetsboendet KHF Trygga hem i Fagersta. Med trygghetsboende i form av en kooperativ hyresrättsförening har vi på Riksbyggen hittat en form som är mycket bra både för de boende och kommunen, säger Mikael Petersson Sjölund, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Bergslagen.

Boedet kommer att bestå av moderna lägenheter från 39 till 78 kvm om 1-3 rum och kök med inglasad balkong eller uteplats.

– I boendet kommer det att finnas en gemensamhetslokal och en trevlig utemiljö för att underlätta sociala aktiviteter, berättar Hans Ollman.

Om kooperativa hyresrättsförening för äldre
Riksbyggen har under de senaste 30 åren etablerat kooperativa hyresrättsföreningar i drygt tio procent av landets kommuner. I koncept med kooperativ hyresrättsförening för äldre, stiftas en förening gemensamt av kommunen och Riksbyggen som i samarbete skapar moderna och värdiga vård- och omsorgsboenden samt trygghetsboende, helt styrt av kommunens behov.

Bildandet av en kooperativ hyresrättsförening är bra för de kommuner som vill ha ett alternativ till traditionellt, kommunalt fastighetsförvaltande, men samtidigt möta ett ökande vård- och omsorgsbehov samt trygghetsboenden. Att bo i en kooperativ hyresrätt ger också de boende ett inflytande över sitt boende och inträdesavgiften är låg.

Inflyttning i KHF Trygga hem i Fagersta är planerad att ske under första kvartalet 2024.

Läs mer om KHF Trygga hem i Fagersta

För mer information:
Hans Ollman, affärsutvecklare boende för äldre Riksbyggen, tfn 070-279 32 91

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll