Gå direkt till innehåll
Margareta Josefsson, kundrelationsansvarig och Annette Sverlinger projektchef i bostadsrättsföreningens gemensamhetslokal.
Margareta Josefsson, kundrelationsansvarig och Annette Sverlinger projektchef i bostadsrättsföreningens gemensamhetslokal.

Pressmeddelande -

Nu går första flyttlassen till Riksbyggens Brf Dunungen i Göteborg

I veckan gick flyttlassen för de första att flytta in i Riksbyggens nya bostadsrätter i Brf Dunungen vid Selma Lagerlöfs Torg i Backa, Göteborg. Nya boende får möta våren i inglasad balkong eller uteplats med bästa möjliga solläge.

Vid Selma Lagerlöfs Torg i Backa utvecklas den nya stadsdelen Selma stad med bostäder, handel, kultur och idrott. I den första etappen uppförs omkring 1 000 nya bostäder och på sikt planeras det för upp till 3 000 nya bostäder i området.

Första spadtaget för Brf Dunungen togs hösten 2021 och i veckan gick de första flyttlassen för de nya boende i föreningen som består av 86 lägenheter om 1-4 rum och kök.

- I Brf Dunungen har vi gjort hållbara insatser genom bland annat solceller på taken, laddstolpar för elbilar och en grönskande trädgård, säger Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen i Göteborg.

Riksbyggen erbjuder Hyrköp i Brf Dunungen
I ett steg att göra det enklare för unga att komma in på bostadsmarknaden är åtta av de 86 lägenheterna i Brf Dunungen så kallade Hyrköp. Hyrköp är en modell som vänder sig till de mellan 18 – 35 år och innebär att man har möjlighet att hyra en lägenhet med möjlighet att köpa den inom fyra år.

- Många unga vuxna har idag svårt att komma in på bostadsmarknaden och som ett led i arbetet att underlätta för unga att skaffa en egen bostad erbjuder Riksbyggen därför modellen Hyrköp i flera områden runt om i Sverige däribland i Brf Dunungen, säger Martin Lundblad.

För mer information:
Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen i Göteborg, martin.lundblad@riksbyggen.se eller 031-704 56 12

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll