Gå direkt till innehåll
Fr v Zehra Citak, köpare, Hampus Magnusson, kommunalråd, Magnus Attemalm, vd Betonmast och Anders Johansson, bitr marknadsområdeschef Riksbyggen.
Fr v Zehra Citak, köpare, Hampus Magnusson, kommunalråd, Magnus Attemalm, vd Betonmast och Anders Johansson, bitr marknadsområdeschef Riksbyggen.

Pressmeddelande -

Första spadtaget för Riksbyggens 145 lägenheter i Selma stad, Göteborg

Nu har det första officiella spadtaget för  Riksbyggens kvarter vid Selma Lagerlöfs Torg i Backa, Göteborg,  tagits. I nya Selma stad bygger Riksbyggen 145 nya bostäder i två bostadsrättsföreningar. Ett antal lägenheter kommer att kunna Hyrköpas av unga vuxna. Spadtaget togs av Zehra Citak, köpare, Hampus Magnusson, kommunalråd i Göteborg, Magnus Attemalm, vd Betonmast Göteborg och Anders Johansson, bitr marknadsområdeschef Riksbyggen.

– Det är fantastiskt roligt att vi nu har tagit det första spadtaget för Riksbyggens kvarter i nya Selma stad. En historisk byggstart i förnyelsen av en stadsdel! Nu utökar Riksbyggen också satsningen på att fler unga vuxna i Göteborg ska kunna skaffa en trygg bostad genom Hyrköp, säger Anders Johansson, bitr marknadsområdeschef Riksbyggen i Göteborg

Vid Selma Lagerlöfs Torg kommer Riksbyggen att bygga två bostadsrättsföreningar, Brf Dunungen och Brf Mårbacka. I Brf Dunungen kommer ett antal av lägenheterna att upplåtas med Riksbyggen Hyrköp. Hyrköp innebär att den som inte har ett förstahandskontrakt eller äger en bostad har möjlighet att hyra en lägenhet med option att köpa den inom fem år. Lägenheterna ägs av Riksbyggen fram till en eventuell försäljning.

Läs mer om Hyrköp

Först ut av de två projekten är Brf Dunungen med en beräknad inflyttning är under 2023.

– I Brf Dunungen kommer Riksbyggen kommer att bygga ljusa och välplanerade lägenheter om 1-4 rok. Det flesta lägenheterna har fönster åt två håll och alla kommer att ha antingen balkong eller uteplats i bästa möjliga solläge. Riksbyggen erbjuder därmed ett funktionellt, prisvärt och långsiktigt boende i ett bra läge i Göteborg, säger Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen i Göteborg.

Vid Selma Lagerlöfs Torg i Backa utvecklas en ny stadsdel med bostäder samt handel, kultur och idrott. I den här första etappen uppförs omkring 1 000 nya bostäder och på sikt kommer det totalt att tillföras totalt ca 3 000 bostäder.

Läs mer om Selma stad

För mer information:
Anders Johansson, biträdande marknadsområdeschef på Riksbyggen i Göteborg, 031-704 68 56
anders.c.johansson@riksbyggen.se
Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen i Göteborg, 031-704 56 12
martin.lundblad@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll