Gå direkt till innehåll
Vy över Fredriksskans i Kalmar där de nya bostäderna ska byggas med den legendariska idrottsplatsen i bakgrunden.
Vy över Fredriksskans i Kalmar där de nya bostäderna ska byggas med den legendariska idrottsplatsen i bakgrunden.

Pressmeddelande -

Klart för byggstart av Riksbyggens 118 bostäder på området Fredriksskans i Kalmar

Riksbyggen har nu tagit beslut om att starta byggandet av 76 bostadsrätter och 42 hyresrätter på området Fredriksskans i Kalmar. Byggstarten beräknas kunna ske under hösten 2020 med en planerad första inflyttning under 2023.

– Mitt i coronatiden har Riksbyggens ledning nu fattat beslut om byggstarten av 118 lägenheter i Fredriksskans, både hyres- och bostadsrätter. Från Riksbyggens sida har vi en tydlig ambition om att vara med och bidra till tillväxten i Kalmar genom att tillföra nya bostäder och jag är mycket glad över att vi nu kan komma igång med byggandet, säger Magnus Laneborg, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Sydost.

Fredriksskans är en anrik plats i Kalmar där bostäder nu kommer att växa. Bostadsrätterna kommer ha varierande storlek från ett till fem rum och kök och hyresrätterna från ett till fyra rum och kök. De som är med i Riksbyggens Förturs-program kommer att få välja lägenhet först.

– Vårt projekt på området Fredriksskans kommer ha ett av Kalmars bästa läge. De flesta lägenheterna kommer att ha sina balkonger eller uteplatser I bästa solläge och med härlig utsikt. Här är det dessutom väldigt nära till citykärnan med shopping och mysiga restauranger men också till sköna promenader vid vattnet och härliga skogspartier, säger Karin Hoberg, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen Bostad Sydost

Projektet är ritat av arkitektfirman SandellSandberg och alla hus kommer ha olika karaktärer.

– Det blir hus med spännande arkitektur. Vi tänker mycket på trygghet när vi genomför ett bostadsprojekt och vi vet att livet kan ändras från det att man skrivit förhandsavtal till det att man får sina nycklar i handen. Därför finns Riksbyggen Trygghetsfilosofi, det ska vara tryggt att köpa lägenhet utav oss, berättar Karin Hoberg.

Riksbyggen startar byggnationen av de nya bostäderna när lantmäteriförrättningen är klar. 

– Bostäderna kommer att byggas med högt ställda hållbarhetskrav. Till exempel kommer byggnaderna att certifieras med Miljöbyggnad Silver, säger Magnus Laneborg.

Miljöbyggnad Silver är ett svenskt system för certifiering av byggnader som premierar låg energianvändning, goda innemiljöer och granskade materialval. Bostäderna på Fredriksskans har också till uppgift att underlätta en mer hållbar livsstil för de boende bland annat genom effektiva cykelparkeringar, innovativa parkeringslösningar för bil samt olika mobilitetslösningar som bilpool.

För mer information:
Magnus Laneborg, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Sydost, 0480-578 31
Karin Hoberg, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen Bostad/Sydost, 0480-578 43

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll