Gå direkt till innehåll
Amir Chizari, IT- och digitaliseringschef på Riksbyggen.
Amir Chizari, IT- och digitaliseringschef på Riksbyggen.

Pressmeddelande -

IT- och digitaliseringschef Amir Chizari ny i Riksbyggens företagsledning

Sedan den 1 maj ingår IT- och digitaliseringschef Amir Chizari i Riksbyggens företagsledning. Den digitala utvecklingen och transformationen är en utmaning och möjlighet som påverkar hela Riksbyggens verksamhet.

– Genom att utöka företagsledningen med ny kompetens ökar vi också fokus på den digitaliseringsprocess som Riksbyggen ännu bara är i början av. Vi vill skapa ett ökat kundvärde i form av nya digitala lösningar och nya affärsmöjligheter samtidigt som digitaliseringsarbetet är tätt kopplat till ökad hållbarhet, säger Johanna Frelin, vd Riksbyggen.

Amir Chizari började på Riksbyggen 2008 och har varit IT-chef sedan 2016. Sedan 2019 är Amir ansvarig för ”Forum för digital affärsutveckling” på Riksbyggen. I samband med det utsågs han även till Chief Digital Officer, CDO, på Riksbyggen.

– Jag ser mycket fram emot att få delta i arbetet i Riksbyggens företagsledning. Digitalisering är ett måste för att vi ska fortsätta vara konkurrenskraftiga och attraktiv arbetsgivare även i framtiden. För att vi ska lyckas med den digitala transformationen är det viktigt att vi gör det på ett strukturerat och sammanhållet sätt utifrån en tydlig strategi med fokus på effektivisering av interna verksamhetsprocesser samt digitalisering av våra tjänster till kund, säger Amir Chizari.

Vid årsskiftet 2019/2020 hade Riksbyggen 4 163 bostäder i pågående produktion, både hyres- och bostadsrätter samt boende för äldre genom kooperativ hyresrättsförening. Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare och förvaltar både hyres- och bostadsrätter samt ett stort antal kommersiella och offentliga lokaler. Verksamheten finns på cirka 430 orter över hela landet, från Trelleborg i syd till Karesuando i norr.

För mer information:
Amir Chizari, CIO/CDO, Riksbyggen, 08-698 41 66

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll