Gå direkt till innehåll
Fr v.  Fredrik Andersson, koncernchef på Contractor, Niklas Säwén, vice ordf. i kommunstyrelsen, Johanna Frelin, vd Riksbyggen och Christina Normelli, blivande boende i projektet. Foto: Evelina Ytterbom
Fr v. Fredrik Andersson, koncernchef på Contractor, Niklas Säwén, vice ordf. i kommunstyrelsen, Johanna Frelin, vd Riksbyggen och Christina Normelli, blivande boende i projektet. Foto: Evelina Ytterbom

Pressmeddelande -

Första spadtaget för Riksbyggens Bonum Brf Grönbodal i Sundsvall

Den 12 maj var det officiell byggstart av Riksbyggens 31 seniorlägenheter i Bonum Brf Grönbodal i Sundsvall. Med och tog det första spadtaget var Niklas Säwén, vice ordf. i kommunstyrelsen, Johanna Frelin, vd Riksbyggen och Fredrik Andersson, koncernchef på Contractor som är entreprenör i projektet.  Se film från spadtaget!

– Det var historiskt att sätta spaden i marken för Riksbyggens nordligaste Bonumprojekt. Vi ser ett stort behov av fler bostäder för den äldre målgruppen och med Bonum kan Riksbyggen tillföra ett nytt koncept på bostadsmarknaden i Sundsvall, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Norr.

Riksbyggen är marknadsledande på att bygga seniorbostadsrätter i Sverige. Fram till nu har Riksbyggen byggt Bonumprojekt i södra Sverige.

– Många äldre som idag bor i villa vill ha ett mer lättskött boende som är enklare att lämna vid till exempel resor och då är Bonum ett perfekt alternativ. Det kommer att bli superfina lägenheter med högt i tak, stora fönster, rymliga balkonger och centralt läge, berättar Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Affärsområde Bostad Norr.

I projektet blir det lägenheter från 2-4 rum och kök, från 54 till 97 kvadratmeter. Riksbyggens Bonum-koncept har blivit en succé, idag finns över 1 300 inflyttade Bonum-lägenheter. Förutom att husen är anpassade efter målgruppen så är den sociala aspekten i föreningen något som de boende uppskattar högt.

Inflyttningen är planerad till februari 2024.

Läs mer om Bonum Brf Grönbodal

Läs mer om Bonum seniorboende

Vill du veta mer? Kontakta:
Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på AO Bostad Norr, 090-159 603
Jenny.elveljung@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll