Gå direkt till innehåll
Brf Piteåhus 9 är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Norrbotten

Pressmeddelande -

Brf Piteåhus 9 är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Norrbotten

Brf Piteåhus 9 är bostadsrättsföreningen som gjort massor för ökad hållbarhet, till exempel har föreningen kommunens snyggaste soprum enligt avfallsbolaget på orten. Nu har Brf Piteåhus 9 utsetts till Årets Hållbarhetsförening i Marknadsområde Norr inom Riksbyggen. Tävlingen Årets Hållbarhetsförening har i år haft rekordmånga deltagare.

– Det känns fantastiskt roligt att vi i Brf Piteåhus 9 har blivit Årets Hållbarhetsförening MO Norr. Det är ett kvitto på allt arbetet vi lagt ner lönat sig och vi är väldigt stolta över utnämningen och vi avser att fortsätta arbetet vidare med att ha en sammanhållen förening där alla bidrar till hållbarhetsarbetet, säger Leif Bogren, ordförande i Brf Piteåhus 9.

Brf Piteåhus 9 består av 3 byggnader som är sammanbyggda och har totalt 24 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1988.

– Såklart vill vi också upprätthålla det gedigna arbetet för att hålla oss i täten när det gäller hållbarhet säger Leif med ett leende.

Cirka 350 bostadsrättsföreningar över hela landet är i år med i tävlingen, vilket är rekord.

– Det är både roligt och viktigt att intresset för hållbarhet ökar i bostadsrättsföreningarna. Ungefär en miljon lägenheter i Sverige är bostadsrätter och det finns en enorm potential i att göra det här bostadsbeståndet mer hållbart. Stort grattis till Brf Piteåhus 9 som gjort ett fantastiskt arbete, säger Maritha Nordström, marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i Marknadsområde Norr som sträcker sig från Skellefteå i söder till Kiruna i norr.

Några exempel på hållbarhetsåtgärder som Brf Piteåhus nr 9 gjort:

  • Förbättrat källsorteringsrummet.
  • Startat insektshotell.
  • Planterat växter som blommar hela säsongen.
  • Organiserat grannsamverkan och har aktiviteter regelbundet.
  • Jobbat med energisparande åtgärder, till exempel bytt ljuskällor i hela fastigheten.

Juryns motivering:

Brf Piteåhus 9 har på ett mycket bra sätt involverat era medlemmar i hållbarhetsarbetet genom att ha temamöten där miljöfrågor står i fokus. Ni har skapat ett stort engagemang bland medlemmarna vilket visar sig bland annat via högt deltagande vid aktiviteter. Det är hållbarhet!

Förutom äran, blommor och diplom så vinner föreningen en biljett Svenska Hjältargalan där Riksbyggen och Aftonbladet utser Årets hållbarhetshjälte.

Riksbyggen har cirka 4 400 bostadsrättsföreningar som medlemmar och kunder.

– Omställningen till ett hållbart samhälle är en av vår tids främsta utmaningar och hur vi bor och lever har stor betydelse. Riksbyggen som organisation en viktig uppgift att fylla för att sprida kunskap, inspiration och vägleda föreningarna vid större investeringar för ökad hållbarhet, säger Karolina Brick, hållbarhetschef på Riksbyggen.

För första gången i år har Riksbyggen publicerat sin Hållbarhetsbarometer som tar temperaturen på hållbarhetsfrågorna i landets bostadsrättsföreningar.

För mer information:
Maritha Nordström, marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning MO Norr, 0920-200196
Maritha.nordstrom@riksbyggen.se
Karolina Brick, hållbarhetschef, Riksbyggen, 070-291 54 47
Karolina.brick@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll