Gå direkt till innehåll
Brf Hagtorpet är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Kalmar

Pressmeddelande -

Brf Hagtorpet är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Kalmar

Riksbyggen Brf Hagtorpet är bostadsrättsföreningen som gjort massor för ökad hållbarhet, till exempel har föreningen i år tecknat energiförvaltningsavtal där man inom en 5-årsperiod kommer att införa individuell mätning av varmvatten och installera solceller. Nu har Brf Hagtorpet utsetts till Årets Hållbarhetsförening i Kalmar och hela affärsområde Sydost inom Riksbyggen.

– Det känns jätteroligt att vi i RB BRF Hagtorpet utsetts till årets Hållbarhetsförening i Sydost och det är en utmärkelse vi är stolta för att få. Det är ett arbete som bedrivits i samarbete med Riksbyggen under en längre tid och vi är glada över att det uppmärksammats och att även våra medlemmar nominerat oss, säger Pontus Lord, ordförande i Brf Hagtorpet.

Cirka 350 bostadsrättsföreningar över hela landet är i år med i tävlingen, vilket är rekord.

– Det är både roligt och viktigt att intresset för hållbarhet ökar i bostadsrättsföreningarna. Ungefär en miljon lägenheter i Sverige är bostadsrätter och det finns en enorm potential i att göra det här bostadsbeståndet mer hållbart. Det små i det stora ger effekter för vår planet och vi alla kan göra mer för en hållbar framtid. Stort grattis till Brf Hagtorpet som gjort ett fantastiskt arbete, säger Daniel Toftskär, marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning Sydost.

Några exempel på hållbarhetsåtgärder som RB BRF Hagtorpet har gjort:

  • Organiserat grannsamverkan.
  • Installerat laddstation för elbilar.
  • Bytt till el från förnybara källor.
  • Energiförvaltning.

Brf RB BRF Hagtorpet består av 24 byggnader med 495 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1957.

Motivering
”Föreningen har medlemsmöten där alla medlemmar bjuds in. Man har även digitala informationstavlor i varje trapphus där aktuell information läggs upp. Föreningen jobbar aktivt med hållbarhetsfrågor och ligger i framkant med sådana frågar. De har i år tecknat energiförvaltningsavtal där man inom en 5-årsperiod bl a kommer att införa IMD, installera solceller samt primäranslutning till undercentralen. De har även en trädgårdsgrupp som består av engagerade medlemmar och någon styrelsemedlem. De inventerar och lämnar förslag till styrelsen.”

Förutom äran, blommor och diplom så vinner föreningen en biljett Svenska Hjältargalan där Riksbyggen och Aftonbladet utser Årets hållbarhetshjälte.

Riksbyggen har cirka 4 400 bostadsrättsföreningar som medlemmar och kunder.

– Omställningen till ett hållbart samhälle är en av vår tids främsta utmaningar och hur vi bor och lever har stor betydelse. Riksbyggen som organisation en viktig uppgift att fylla för att sprida kunskap, inspiration och vägleda föreningarna vid större investeringar för ökad hållbarhet, säger Karolina Brick, hållbarhetschef på Riksbyggen.

För första gången i år har Riksbyggen publicerat sin Hållbarhetsbarometer som tar temperaturen på hållbarhetsfrågorna i landets bostadsrättsföreningar.

För mer information:
Daniel Toftskär marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i Sydost, 0480-578 41,
daniel.toftskar@riksbyggen.se
Karolina Brick, hållbarhetschef, Riksbyggen, 070-291 54 47
Karolina.brick@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll