Gå direkt till innehåll
Pilen visar var Brf Åstråket med 35 lägenheter kommer att byggas.
Pilen visar var Brf Åstråket med 35 lägenheter kommer att byggas.

Pressmeddelande -

Brf Åstråket blir Riksbyggens andra etapp i Västra Munktellstaden

Riksbyggen planerar nu för cirka 35 nya bostadsrätter och har förvärvat fastigheten Nattskiftet 1 för att uppföra Brf Åstråket i Västra Munktellstaden, Eskilstuna. Brf Åstråket är Riksbyggens andra etapp i Västra Munktellstaden och är uppföljare till Brf Lokomotivet med 48 lägenheter som hade inflyttning 1 september 2020. I Brf Lokomotivet finns nu endast en inflyttningsklar 3:a kvar till salu.

– Läget för Brf Åstråket är oslagbart. De nya bostäderna kommer att ligga i ett eget kvarter precis intill Eskilstunaån, med endast ett promenadstråk mellan husen och vattnet, säger Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen Bostad Bergslagen.

Brf Åstråket kommer att bestå av två fristående byggnader om fyra våningar vardera. 

– Det ger en mycket trevlig boendemiljö med ljusa gårdar och fint ljusinsläpp. Vår målsättning är att alla lägenheter ska få väl tilltagen balkong, terrass eller uteplats. Planerad säljstart för Brf Åstråket är andra kvartalet 2021, berättar Catarina Tenor.

I närområdet finns alla möjligheter till ett rikt fritidsliv med upplevelser av kultur och idrott utanför dörren och härifrån är det promenadavstånd till city och inom några minutera promenad finns förskola, butiker, restauranger och mataffär. Utanför dörren finns fina cykelvägar och god busskommunikation.

Hållbarhet kommer att vara en viktig del i både stort och smått genom hela projektet, till exempel kommer byggnaderna att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Riksbyggens nyproducerade flerbostadshus med tre eller fler våningar certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. 

Idag är Riksbyggen den aktör som har flest certifierade bostadsprojekt, sammanlagt 217 stycken. Miljöbyggnad är utvecklat för svenska förhållanden och är det mest använda certifieringssystemet i Sverige för byggnader. Miljöbyggnad utgår från svenska miljömål, byggregler samt bygg- och förvaltningspraxis.

Riksbyggen har, tillsammans med Eskilstuna Kommunfastigheter och RG Förvaltnings AB, fått i uppdrag att utveckla och uppföra totalt 400 nya bostäder i totalt tre etapper i den nya stadsdelen Västra Munktellstaden. 

För mer information:
Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen, Bostad Bergslagen, 019-19 24 08.
Intresseanmälan för Brf Åstråket

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll