Gå direkt till innehåll
Karolina Brick, hållbarhetschef, och Johanna Frelin, vd, på Riksbyggen.
Karolina Brick, hållbarhetschef, och Johanna Frelin, vd, på Riksbyggen.

Pressmeddelande -

Aftonbladet Svenska hjältar söker Årets hållbarhetshjälte med Riksbyggen som ny partner

Hållbarhet och nytänkande är ledord för Aftonbladet Svenska hjältar. Med Riksbyggen som ny partner lanseras nu kategorin Årets hållbarhetshjälte. Nu startar jakten på Årets hållbarhetshjälte 2021 och vinnaren presenteras på den tv-sända Svenska hjältar-galan i december.

Hållbarhet är ett av vår tids mest engagerande och viktiga ämnen. Med den nya kategorin Årets hållbarhetshjälte riktar Aftonbladet Svenska hjältar tillsammans med Riksbyggen nu strålkastarljuset mot just dessa frågor.

– Ökad hållbarhet är en avgörande framtidsfråga för hela vår planet. Riksbyggen arbetar därför med hållbarhet i alla led, oavsett om det gäller byggande av nya bostäder eller fastighetsförvaltning. Vi är både stolta och glada över att vara partner i Årets hållbarhetshjälte. Allas insatser behövs om vi ska rädda planeten och då behövs hållbarhetshjältar, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

– Vi har flera stora klimatsatsningar på Aftonbladet med en liverapportering, granskande journalistik och nya videoformat. Med Årets hållbarhethjälte ser vi fram emot att lyfta goda initiativ och exempel runt om i Sverige som visar på hur man själv kan engagera sig för att skapa en mer hållbar värld, säger Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson.

Svenska hjältars nya kategori lyfter personer, föreningar och organisationer som med sin drivkraft och ett nytänkande inspirerar andra till en mer hållbar framtid – både miljömässigt och socialt. Det kan vara en innovation eller idé för minskad klimatpåverkan eller ett initiativ där människor samlas för att göra gott tillsammans. Gemensamt för hållbarhetshjältar är att de visar hur man kan göra skillnad i det stora såväl som det lilla sammanhanget.

Hållbarhet är både stort och litet. Riksbyggen tar hand om bostäder som över en halv miljon människor bor i. Alla kan vara med och bidra till ökad hållbarhet. Det kan handla om att sätta upp ett insektshotell för ökad biologisk mångfald eller sätta upp solpaneler på taket. Genom att vara partner i Årets hållbarhetshjälte vill vi inspirera till att fler gör mer och det gör skillnad, säger Karolina Brick, hållbarhetschef på Riksbyggen.

Varje år får Svenska hjältar in tusentals nomineringar från privatpersoner runt om i landet. Med Årets hållbarhetshjälte publiceras inspirerande berättelser om personer som annars kanske inte hade synts i media. Under hela året publicerar Svenska hjältars redaktion nomineringsartiklar i kategorin. Svenska hjältars jury utser sedan den hjälte som prisas som Årets hållbarhetshjälte 2021 på den tv-sända Svenska hjältar-galan i december.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007. Varje år skriver redaktionen om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet. Av dessa utser sen en jury sex hjältar som prisas i en tv-sänd gala i december. Svenska hjältars jury består bland annat av Prinsessan Sofia, Janne Andersson, Morgan Alling, överbefälhavare Micael Bydén och Kristin Kaspersen.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Totalt förvaltar Riksbyggen över 4 300 bostadsrättsföreningar med över 200 000 bostadsrätter samt över 100 000 hyresrätter. Öven en halv miljon människor bor i bostäder som Riksbyggen tar hand om. Riksbyggen förvaltar även ett stort antal kommersiella och offentliga lokaler. Riksbyggen har förvaltningsverksamhet på cirka 430 orter runt om i landet.

Riksbyggen bygger bostäder med stort fokus på hållbarhet över hela landet, med planerade eller pågående bostadsprojekt från Ystad till Kiruna. Vid årsskiftet hade Riksbyggen drygt 4 000 bostäder i pågående produktion.

För mer information:
Karolina Brick, hållbarhetschef på Riksbyggen, 070-291 54 47
karolina.brick@riksbyggen.se
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66
hakan.andersson@riksbyggen.se
Angelica Öhagen, redaktör och projektledare Svenska hjältar
angelica.ohagen@aftonbladet.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll