Gå direkt till innehåll
Ett av de nya taken på Brf Holmsundshus nr1.
Ett av de nya taken på Brf Holmsundshus nr1.

Pressmeddelande -

”Taket är husets viktigaste del”

Efter en vattenskada från taket beslutade bostadsrättsföreningen Holmsundshus nr1 att byta till ett nytt tak. Faktum är att försäkringen inte täcker vid skador som orsakas av utifrån inträngande vatten. Föreningen har använt sig av Riksbyggens Ombyggnadsavtal för genomförande av projektet och idag kan de boende vara trygga med att taket håller tätt.

– Taket började bli gammalt och istället för att lappa och laga bestämde vi oss för att det var dags att byta till nytt tak. Det blir mer ekonomiskt hållbart över tid och takbytet är en av de mest prioriterade åtgärderna för att rusta husen inför framtiden, säger Göran Hjortborg, ordförande i Brf Holmsundshus nr1.

Brf Holmsundshus nr1 i Holmsund består av 50 lägenheter och föreningen bildades 1951. Riksbyggen anlitades till att ta hand om hela projektet inklusive alla ansvarsbitar. Tre offerter från olika företag togs in. Arbetet med takbytet inleddes i mars och slutbesiktades i mitten på juni 2019.

– Det har fungerat väldigt fint och arbetet blev till och med färdigt före utsatt tid. Väldigt snyggt blev det dessutom, säger Göran Hjortborg.

Brf Holmsundshus nr1 har använt sig av Riksbyggens Ombyggnadsavtal för genomförandet av hela projektet. Det innebär att föreningen på förhand vet exakt vad ombyggnationen kommer att kosta.

Riksbyggen förvaltar över 4 200 bostadsrättsföreningar runt om i landet. En viktig del i uppdraget som förvaltare är att hjälpa bostadsrättsföreningarna att underhålla sina fastigheter på ett både miljömässigt och ekonomiskt hållbar sätt.

– Taken är husets viktigaste del sett ur ett underhållsperspektiv. När man planerar det långsiktiga underhållet för en fastighet gäller det att börja i rätt ända och då är kontroll och eventuell åtgärd för taken är prioriterat, säger Göran Carlsson på Riksbyggen i Umeå som varit med och ansvarat för takbytet i Brf Holmsundshus nr1.

I Brf Holmsundshus nr1 har man fler planer för att rusta husen inför framtiden.

– Just nu funderar vi på inglasning av balkongerna. Några beslut är inte tagna men nu när taket är fixat kan vi fokusera på andra åtgärder som förbättrar husen och höjer kvalitén för de boende, säger Göran Hjortborg.

För mer information:
Göran Carlsson, Riksbyggen i Umeå, 070-620 80 28.

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38