Gå direkt till innehåll
Riksbyggen utökar satsning på nya mobilitetslösningar

Pressmeddelande -

Riksbyggen utökar satsning på nya mobilitetslösningar

Planeten behöver smartare mobilitetslösningar! Genom att samla ett antal leverantörer som erbjuder mer hållbara mobilitetslösningar vill Riksbyggen ta fram nya och enkla sätt för boende i hyres- och bostadsrätt att minska beroendet av egen bil.

Riksbyggen testar redan idag olika typer av mobilitetslösningar, oftast kopplade till nyproduktionsprojekt. Det kan exempelvis vara bil- och/eller cykelpool. Ett exempel är Brf Blicken i Haninge där Riksbyggen planerar för en cykelpool och där forskningsprojektet Innovativ parkering pågår. Måndagen den 14 maj samlar Riksbyggen i samarbete med Trafikutredningsbyrån ett antal leverantörer för att på sikt kunna få fram fler nya mobilitetslösningar.

– Vi kommer i första hand att fokusera på bil- och cykelpooler samt lätta elfordon. Enkelhet är ett av ledorden och digitala lösningar som gör det lätt att i ett och samma gränssnitt koppla ihop exempelvis bokning av antingen bil/lätta elfordon/cykel med upplåsning och debitering av kostnader på ett integrerat sätt för de boende är en förutsättning för att nå ut på bred front, säger Jan Widlund, inköpschef på Riksbyggen.

Riksbyggens långsiktiga perspektiv när det gäller produktion av såväl bostads- som hyresrätter är en viktig drivkraft att ligga långt framme när det gäller nya mobilitetslösningar.

– Vi tror att i den framtida staden kommer efterfrågan på alternativa transportlösningar och tjänster inom delningsekonomi att öka och husen som vi bygger idag ska stå i minst 100 år. Det gör att vi redan nu måste göra allt vi kan för det ska vara lätt att göra rätt, oavsett om det gäller en bostadsrättsförening eller för boende i en hyresfastighet, säger Therese Berg, hållbarhetschef på Riksbyggen.

För mer information:
Therese Berg, hållbarhetschef Riksbyggen, 073-908 78 98.
Jan Widlund, inköpschef på Riksbyggen, 070-698 41 64

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38