Följ Riksbyggen

​Riksbyggen satsar stort på seniorboenden i Stockholmsregionen

Pressmeddelande   •   Jan 30, 2015 07:48 CET

De kommande åren planerar kooperativa Riksbyggen att öka leveranstakten av lägenheter inom sitt koncept för seniorboende, Bonum, från dagens 100/år till 250/år. En ny marknads­chef är en av pusselbitarna för att få ihop kalkylen.

Den demografiska utvecklingen i Sverige ger oss allt fler äldre, som är pigga och friska nog att vara aktiva högt upp i åldrarna. De är medvetna konsumenter av allt ifrån mat och kläder till resor och boende. Samtidigt är bristen på boende anpassade efter denna grupps önskemål och krav betydande.

I Stockholms län möter 75-årsfirande Riksbyggen denna utveckling genom en storsats­ning på just seniorboende. Inom konceptet Bonum byggs nya bostadsrätter för personer som fyllt 55. I dessa är det möjligt att leva aktivt långt upp i åldrarna, genom god plane­ring av utformningen, ansvarstagande för bostadsrättsföre­ningarnas ekonomiska och tekniska förvaltning samt för fastighetsservicen, liksom individuellt anpassade tjänster till föreningens medlemmar.

– Vi kommer kraftigt öka leveranstakten av seniorboenden i Stockholms län, säger Carl-Henrik Appel, regionchef Riksbyggen Bostad Stockholm/Uppland. Från dagens 100 lägenheter/år ska vi ha förmågan att leverera 250 lägenheter/år från och med 2018. Vi kommer att investera kraftfullt i byggrätter och kompetens de kommande åren.

Ett led i satsningen är rekryteringen av Jens Reinholdt som ny marknadsområdeschef för Bonum i Stockholms län. Jens Reinholdt har en gedigen bakgrund i uppbyggnaden av Riksbyggens Bonum-koncept, både som konceptframtagare och som konceptägare sedan 2008.

– Jag ser fram emot att ta mig an den här utmaningen, säger Jens Reinholdt. Vi ser redan i dag att både kommuner och kunder uppskattar och efterfrågar vårt Bonum-erbjudande. Och med den stora gruppen av fyrtiotalister som ställer högre krav på bl a sitt boende än tidigare genera­tioner, måste Riksbyggen stå rustade för att möta efterfrågan.

På söndag den 1 februari är det visningsdag inom Bonum. I Stockholmsregionen visas då boenden i Viksjö (Järfälla), Täby centrum, Klockhusparken (Bromma), samt Gustavsberg (Värmdö). Läs mer: http://www.bonumseniorboende.se/ny-seniorbostad/visningar/#stockholm

För mer information, kontakta:
Carl-Henrik Appel, tel. 08-553 635 04
Jens Reinholdt, tel. 08-698 42 42

Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen som du bor och arbetar i.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.