Gå direkt till innehåll
Riksbyggen säljer sin andel i Tornet Bostadsproduktion

Pressmeddelande -

Riksbyggen säljer sin andel i Tornet Bostadsproduktion

Riksbyggen säljer sina aktier i Tornet Bostadsproduktion till övriga delägare Folksam, Balder och Peab. Tornet Bostadsproduktion utvecklar hyresfastigheter och Riksbyggen gör försäljningen för att fokusera på sin egen produktion av hyresrätter. Tidigare i år har Riksbyggen beslutat om att dubbla produktionen av hyresrätter.

När Riksbyggen gick in som delägare i Tornet Bostadsproduktion hade inte Riksbyggen någon egen hyresrättsproduktion.

– Vi är mycket nöjda med det lärorika samarbete som vi haft inom Tornet Bostadsproduktion och företaget har haft en väldigt fin utveckling. Det finns ett stort behov av fler hyresrätter och från Riksbyggens sida vill vi nu helt koncentrera oss på att öka vår egen hyresrättsproduktion, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde Fastigheter, Riksbyggen.

Riksbyggen har beslutat att fördubbla produktionen av hyresrätter. Riksbyggen planerar även att kraftigt öka antalet orter för produktion av hyresrätter.

Idag har Riksbyggen planerade eller pågående hyresrättsprojekt i cirka 20 kommuner och målsättningen är att öka den siffran till minst det dubbla. Genom att använda det reformerade, statliga investeringssstödet för hyresrätter ska Riksbyggen kunna erbjuda hyresrätter med en hyresnivå som många ska klara av att betala.

– Investeringsstödet skapar förutsättningar att bygga hyresrätter med lägre hyror än vad vi kan göra idag. Användande av stödet innebär ett maxtak för hyrorna vilket vi som kooperativt företag tycker är bra, säger Leif Linde, vd Riksbyggen.

Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare och förvaltar över 200 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter. Det innebär att mer än en halv miljon människor bor i bostäder som Riksbyggen tar hand om. Sammanlagt har Riksbyggen verksamhet på över 430 orter runt om i landet.

För mer information:
Carl-Johan Hansson, chef Affärsområde Fastigheter, Riksbyggen, 08-698 41 08.
carl-johan.hansson@riksbyggen.se 

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38