Gå direkt till innehåll
Riksbyggen och LOs nya fastighetsbolag gör bostadsaffär i Malmö

Pressmeddelande -

Riksbyggen och LOs nya fastighetsbolag gör bostadsaffär i Malmö

Riksbyggen säljer 166 nyproducerade hyreslägenheter i Kalkbrottet i Malmö till det nybildade Bantorget Hyresbostäder AB som ägs av LO och sju LO-förbund. Det är den första investeringen som Bantorget Hyresbostäder AB gör.

Kalkbrottet ligger attraktivt i stadsdelen Limhamn i Malmö och det aktuella kvarteret ligger närmast Limhamn och med sundsutsikt. Här uppför Riksbyggen i samarbete med Veidekke sammanlagt 166 lägenheter fördelat på sex huskroppar i 4-5 våningar. Lägenheterna är 1-4 rum och kök och är välplanerade i modern och ljus design, god standard och har balkong eller uteplats. Inflyttningen kommer att ske i två etapper under hösten 2017 och våren 2018.

– Vi är mycket glada över att kunna leverera ett fint första projekt till Bantorget Hyresbostäder. Vår målsättning är att bygga en långsiktig relation med Bantorget Hyresbostäder både när det gäller att erbjuda attraktiva hyresbostadsprojekt som en konkurrenskraftig fastighetsförvaltning, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde Fastigheter, Riksbyggen.

Nybildade Bantorget Hyresbostäder ägs av LOs fastighetsbolag Bantorget Egendom AB ch de sju LO-förbunden Byggnads, Kommunal, Elektrikerna, SEKO, Handels, Hotell- och restaurangfacket samt Pappers. Inriktningen är nyproducerade hyresbostäder belägna i tillväxtorter runt om i Sverige. Med nuvarande kapitalbas har Bantorget Hyresbostäder en förvärvskapacitet på cirka 2-3 miljarder. Om verksamheten utvecklas väl kan kapitalbasen komma att förstärkas och förvärvskapaciteten utökas ytterligare.

– Genom satsningen på Bantorget Hyresbostäder kan LO och förbunden tillsammans bidra till att det byggs fler bostäder samtidigt som vi får en god avkastning för förbundens verksamhet. Vi tackar Riksbyggen för en spännande första affär. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Riksbyggen men också med andra leverantörer av hyresbostadsprojekt i Sverige i syfte att kunna realisera vår affärsplan på ett så framgångsrikt sätt som möjligt, säger Erik Spernaes vd på LOs fastighetsbolag Bantorget Egendom.

Riksbyggen utvecklar hyresfastigheter både för långsiktigt eget ägande och på uppdrag åt fastighetsägare inom ägarkretsen.

Hedman Modée & Partners och Lindahl var varit rådgivare till Bantorget Hyresbostäder. Catella och DLA Piper har varit Riksbyggens rådgivare i affären.

För mer information:
Carl-Johan Hansson, chef Affärsområde Fastigheter, Riksbyggen, 08-698 41 08
carl-johan.hansson@riksbyggen.se

Erik Spernaes, vd Bantorget Egendom (LO), 070-366 27 29
erik.spernaes@lo.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38