Följ Riksbyggen

Pressinbjudan: Världskända bastun Solar Egg tillbaka i Malmfälten

Pressmeddelande   •   Jun 04, 2018 06:50 CEST

Efter en turné till Stockholm och Paris är det premiär för Solar Egg i Gällivare, på Hembygdsföreningens område vid älven, den 7 juni.

Efter en turné som sträckt sig ända till Paris är det nu dags att välkomna Riksbyggens äggformade bastu Solar Egg, skapat av konstnärsduon Bigert & Bergström, tillbaka till Malmfälten. Den 7 juni är det premiär för Solar Egg i Gällivare. Premiären bevistas bland annat av Lars Alriksson, kommunstyrelsens ordförande i Gällivare och Mats Bigert, en av skaparna bakom ägget och uppvuxen i staden.

Den 21 april 2017 invigdes Solar Egg i Kiruna. I samband med samhällsomvandlingen i Kiruna skapade konstnärsduon Bigert & Bergström, på uppdrag av Riksbyggen, en skulptural symbol som för tankarna till pånyttfödelse – Solar Egg. Den äggformade bastun har, utan överdrift, blivit en jättesuccé och uppmärksammats i medier över hela världen och fått ett antal fina designutmärkelser.

– Det känns jätteroligt att vi kan ha premiär för Solar Egg i samband med säljstarten för Brf Midnattssolen i Gällivare. Riksbyggens långsiktiga plan att under tio år bygga 250 nya bostäder och skapa samhällsnytta i Malmfälten tar nu ytterligare ett steg framåt efter att vi tidigare i år byggstartat Brf Fjällvyn i Kiruna, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr.

Brf Midnattssolen är Riksbyggens första etapp av bostäder i området Repisvaara i Gällivare. Här erbjuder vi ett natur- och fjällnära boende i 40 välplanerade lägenheter om ett till fyra rum och kök med fina tillvalsmöjligheter och utsikt över fjällvärlden. Planerat tillträde hösten 2020.

Solar Egg för Riksbyggen har tidigare tagit emot det prestigefyllda designpriset Red Dot Award, Stålbyggnadspriset 2017 och har även vunnit German Design Award. Det har även belönats med silver i Svenska Designpriset och brons i London International Awards. För sitt samarbete kring Solar Egg har Riksbyggen och Bigert & Bergström utsetts till vinnare i årets Swedish Arts & Business Awards.

Media är varmt välkomna att delta under premiären!

När: Torsdag 7 juni 2018, 16.00

Plats: Hembygdsföreningen vid älven

För mer information:
Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr, 076-83 73 507
Mathias Sandberg, marknads- och försäljningschef på Riksbyggen Stockholm/Uppsala/Norr, 08-553 635 11

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.