Följ Riksbyggen

Pressinbjudan: Riksbyggen och Bostaden inleder Klimatskolan 2016

Pressmeddelande   •   Sep 14, 2016 08:00 CEST

Riksbyggen i Umeå anordnar varje höst Klimatskolan som bland annat innehåller föreläsningar och prisutdelning till årets Miljöförening. Nytt för i år är att Riksbyggen arrangerar Klimatskolan tillsammans med Bostaden.

Klimatskolan inleds den 19 september i Vinterträdgården på Ålidhem. Under en hel vecka har alla boende i Riksbyggen och Bostaden chans att ta del av lärorika föreläsningar, intressanta studiebesök och en avslutande mässa – helt gratis! Media är varmt välkomna att delta!

– Genom Klimatskolan kan vi inspirera de boende att i sin vardag bidra till ett mer hållbart samhälle. Riksbyggen är en långsiktig samhällsutvecklare och hållbarhetsfrågorna är centrala för oss. Det är 7:e året i rad som Riksbyggen anordnar Klimatskolan och det är därför extra roligt att vi i år kan genomföra Klimatskolan tillsammans med Bostaden och nå ut till ännu fler, säger Monika Larsson, marknadsområdeschef Förvaltning, Riksbyggen.

Ur programmet:

Måndag 19 september, klockan 14.00–16.00 eller klockan 18.00–20.00
Plats: Vinterträdgården på Ålidhem, Geografigränd 2 B

Bostaden och Riksbyggen inleder Klimatskolan 2016 genom att berätta om sitt hållbarhetsarbete. Riksbyggen delar ut pris till årets Miljöförening.

– Representanter från Delbar berättar om hur vi på ett enkelt sätt kan dela saker med varandra istället för att köpa nytt.
– ISS berättar om kemikalier i hemmet.
– Klimatrådgivare från Umeå kommun ger sina bästa energispartips.
– Äppelprovning från Forslunda.

Tisdag 20 september, klockan 13.00–14.00
Studiebesök på Returbutiken, Tegelbruksvägen 7 vid Strömpilen

Välkommen till en guidad rundvandring där du får veta mer om Returbutikens mångsidiga verksamhet för återvinning och återbruk. Returbutiken är en av Norrlands största återbruksbutik.

Tisdag 20 september, klockan 18.30–20.00
Studiebesök hos Umeå Energi och kraftvärmeverket Dåva

Umeå Energi har en modern produktion av fjärrvärme genom avfallsförbränning och biobränslepanna. Målsättningen är att man ska vara klimatneutrala till 2018.

Onsdag 21 september klockan 14.30–15.30
Studiebesök på IL-Recyclings sorteringsanläggning i Holmsund, magasin 2

Insamlat material som till exempel tidningar, wellpapp, färgat och ofärgat glas sorteras här innan det transporteras vidare för återanvändning eller återvinning.

Torsdag 22 september klockan 13.00–15.00
Studiebesök på Hållbara Ålidhem, Vinterträdgården på Geografigränd 2 B

Studiebesöket kommer att visa på tekniska lösningar och hur en av Sveriges största solcellsanläggningar kunde byggas i Umeå.

Lördag 24 september klockan 12.00–14.00
Hållbarhetsmässa på Vinterträdgården på Ålidhem och invigning av laddstolpar

En mässa med utställningar och tips om hur du ska leva mer hållbart. Deltar på mässan gör bland annat Forslunda, Returbutiken, Ekoträdgård, Umeå Energi, Riksbyggen och Bostaden.

För mer information:
Monika Larsson, marknadsområdeschef Förvaltning Riksbyggen, 070-825 96 40

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.