Följ Riksbyggen

Pressinbjudan: Nu börjar monteringen av Brf Viva med ny klimatsmart betong

Pressmeddelande   •   Sep 29, 2017 16:49 CEST

Brf Viva, Guldheden Göteborg

Tisdag den 3 oktober börjar Riksbyggen montera de 132 lägenheterna med stommar av klimatsmart betong i Brf Viva i Göteborg.

- Den nya typen av klimatsmart betong har upp till 30 procents lägre klimatpåverkan jämfört med vanlig betong. Vi kommer dessutom att lagra energin från områdets solceller på taket i begagnade bussbatterier, säger Karolina Brick, miljöchef på Riksbyggen.

Brf Viva är ett bostadsprojekt med 132 lägenheter som byggs på Guldheden i Göteborg, nära Chalmers campus. Ambitionen har från första början varit att bygga det mest innovativa och hållbara bostadsprojektet i Sverige. Därför har forskare på Chalmers, Göteborgs Universitet och RISE, liksom innovatörer från Göteborgs Energi, Cementa med flera knutits till projektet.

Vi hälsar media varmt välkomna den 3 oktober kl 08.30, adress Dr Allards gata.

För mer information, kontakta gärna:

Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen i Göteborg, tel 031-704 5612

Karolina Brick, miljöchef Riksbyggen, tel 08-698 41 60

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.