Följ Riksbyggen

Pressinbjudan: Invigning av särskilda boendet Sjögläntan i Storfors

Pressmeddelande   •   Aug 31, 2018 13:10 CEST

Kooperativa Hyresrättsföreningen Trygga Hem i Storfors inviger den 6 september det särskilda boendet Sjögläntan med 40 vård- och omsorgslägenheter. Under invigningen deltar bland andra Värmlands landshövding Kenneth Johansson, Hans Jildesten, kommunalråd i Storfors och Riksbyggens vd Leif Linde.

Första spadtaget för Sjögläntan togs i april 2017 och nu är det snart dags för de boende att flytta in.

– Det är mycket roligt att vi nu kan ha invigning för särskilda boendet Sjögläntan. Det finns ett stort behov av fler boenden för äldre och Riksbyggen kan genom modellen med Kooperativa Hyresrättsföreningen tillsammans med kommunen göra så att fler äldre personer får ett anpassat boende, säger Tore Johansson, konceptutvecklare för Boende för äldre på Riksbyggen.

Samarbetsavtal mellan Riksbyggen och Storfors kommun tecknades i slutet av 2014. Under 2015 och 2016 har arbete med detaljplan och projektutformning genomförts. Föreningen stiftades i mars 2016. Under slutet av 2016 genomfördes upphandling av entreprenaden och föreningen tog beslut om att genomföra projektet. Föreningen köpte den nybildade fastigheten av Storfors kommun den 1 mars 2017.

Media är varmt välkomna att delta under invigningen!

När: 6 september med start klockan 11.00.
Var: Särskilda boendet Sjögläntan, Kroppavägen, Storfors.

Hållpunkter i programmet:

11.00
Programmet inleds med tal och underhållning.

12.00
Lunch i tält på baksidan av huset. Underhållning av Björn A Ling, Louise Sjöström och Martin Säfström. I slutet blir det rundvandring i en flygel i Sjögläntan för inbjudna gäster och personal.

14.00
Avslutning.

För mer information:
Tore Johansson, konceptutvecklare för Boende för äldre, 0500 – 47 26 46.

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.