Följ Riksbyggen

Pressinbjudan: Första spadtaget för Nya Munkebäck

Pressmeddelande   •   Apr 27, 2017 13:15 CEST

Den 2 maj sätter vi spaden i marken till Nya Munkebäck. Här har Riksbyggen, Tornet, Peab, med flera arbetat sida vid sida för att skapa ett miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbart bostadsområde i attraktiva Munkebäck. Första spadtaget tas bland annat av Jahja Zeqiraj, fastighetsnämndens ordförande och Ulf Kamne, Kommunalråd med ansvar för stadsutveckling och miljö.

I Munkebäck i Göteborg kommer ett helt nytt bostadsområde med 346 hyres- och bostadsrätter att byggas.

– Det känns fantastiskt roligt att vi nu efter år av förberedelser kan starta bygget av det Nya Munkebäck. Riksbyggen och Tornet är långsiktiga samhällsutvecklare och nu kan vi tillsammans med våra samarbetspartners vara med och utveckla en ny, attraktiv stadsdel i Göteborg och därmed bidra till stadens fortsatta utveckling, säger Göran Wendel, vd Tornet och Michael Ekberg, regionchef på Riksbyggen i Göteborg.

Kommunens mål med kvarteret är att det ska bli stadens bästa exempel på blandstadsbyggande där den miljömässiga, sociala och ekonomiska hållbarheten vävs ihop till en fungerande helhet. Det innebär bland annat att kvarteret ska planeras utifrån ett mångfaldsperspektiv och innehålla mötesplatser för alla generationer.

Fördelningen av byggnationen kommer att se ut så här:

  • Riksbyggens Brf Munkebäcksäng – 79 bostadsrättslägenheter.
  • Riksbyggens Bonum Brf Munkebäckslund – 66 seniorbostadsrätter.
  • Tornet – 200 hyresrätter.

Utöver bostäderna kommer Tornet att bygga tolv lokaler i bottenvåningarna för ökad service i området. I en fristående byggnad planerar staden en förskola. Peab är totalentreprenör för genomförandet av hela projektet. Projektet i sin helhet planeras att stå färdigt under 2021.

Det första spadtaget tas av:

Jahja Zeqiraj, fastighetsnämndens ordförande, Göteborgs stad.
Ulf Kamne, Kommunalråd, förste vice ordförande, Göteborgs stad.
Michael Ekberg, regionchef på Riksbyggen i Göteborg.
Mats Paulsson, grundare av Peab.
Göran Wendel, vd, Tornet.

Förutom områdets första spadtag bjuder vi även på lättare lunch, sång och musik och invigningstal.

Media är varmt välkomna att delta!

Dag och tid: 11.30–13.00 den 2 maj 2017.
Plats: Nya Munkebäcks byggarbetsplats.

För mer information:

Michael Ekberg, regionchef på Riksbyggen i Göteborg, 070-5577 70 65
Göran Wendel, vd Tornet, 0705-56 57 59
Liselott Bergkvist, regionchef Peab Sverige, Göteborg, 0733 33 93 12

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.