Följ Riksbyggen

Mårten Lilja: Helt rätt, bostadsministern - debatten har haft fel fokus

Pressmeddelande   •   Aug 02, 2016 16:35 CEST

Riksbyggens Mårten Lilja instämmer med bostadsminister Peter Eriksson om att överklaganden av detaljplaner har fått för stort utrymme i debatten om varför byggandet av nya bostäder inte går tillräckligt snabbt.

– Helt rätt, bostadsministern, när du säger att "debatten har haft fel fokus, överklaganden (av detaljplaner) verkar ha fått för stort utrymme i den politiska debatten", säger Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad.

DNs artiklar visar att det inte i första hand är krångligt regelverk som bromsar bostadsbyggandet, något som Riksbyggen av egen erfarenhet kan instämma i även om vi inte gjort en sådan omfattande undersökning som DN gjort. 

– Sverige behöver en bred diskussion med staten, kommunerna, branschen samt kreditgivarna om bostadsbyggandets finansiering, säger Mårten Lilja.

För mer information:

Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad, 08-698 42 18

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.