Gå direkt till innehåll
Bopinion reder ut begreppen

Pressmeddelande -

Bopinion reder ut begreppen

Idag släpper nätverket Bopinion en begreppsguide i samarbete med jagvillhabostad.nu och Sveriges Byggindustrier. Tanken med materialet är att kortfattat förklara och sprida kunskap om ord och uttryck i den bostadspolitiska debatten, för att göra denna mer tillgänglig.

I nätverket Bopinion ingår företrädare från Arkitektstudenterna, Förbundet Unga Rörelsehindrade, Global Utmaning, jagvillhabostad.nu, SSCO, Sveriges Byggindustrier, UngBo, Urbanisma och YIMBY. Dessutom är flera partipolitiska ungdomsförbund representerade.

Initiativtagare till det nya materialet är deltagarna själva. Redan under Bopinions första träff för ungefär ett år sedan, antydde flera de medverkande själva att det är viktigt med en förkortad och tillgänglig begreppsapparat.

– Vårt arbetssätt i Bopinion är att deltagarna själva är med och påverkar upplägg, former och målsättningar. Det innebär att vi tillsammans genomför aktiviteter och släpper information vi anser vara viktig att lyfta, säger Cattis Carlén projektledare Bopinion. 

Materialet är framtaget tillsammans jagvillhabostad.nu och Sveriges Byggindustrier.

­– Vi från jagvillhabostad.nu tycker att det är viktigt att bostadsfrågan görs tillgänglig för berörda och intresserade, inte minst våra medlemmar. Därför tyckte vi att det är betydelsefullt att delta i sådant utbyte, menar Tina Ringenson från jagvillhabostad.nu.

En del av utmaningen var att hålla förklaringarna så pass att de lätt kan spridas i sociala medier, som Twitter. Därför förklaras ord och begrepp i guiden inte längre än med två tweets (280 tecken) inklusive relevanta hashtags.

– Bostadsfrågan engagerar men det är även angeläget att uppmuntra till ett lätthanterligt språk för de som inte är insatta i frågorna. Det var utgångspunkten för oss när vi valde att hjälpa till med begreppsguiden, säger Simon Imner handläggare bostadsfrågor Sveriges Byggindustrier. 

Materialet Begreppsguide – Bopinion reder ut begreppen och tillgängliggör bostadsfrågan är bifogat. På grund av underhåll av Bopinions hemsida kommer materialet att finnas tillgängligt där först om två veckor.

Nätverks- och mingelträff med Bopinion.
Datum och tid:
tisdag 2 december kl. 17-20.
Plats: Riksbyggens huvudkontor, Stockholm. Ingång från Kungsbron 21.

Medierepresentanter hälsas varmt välkomna.

Anmälan via info@bopinion.se

För mer information, kontakta:Cattis Carlén, projektledare Bopinion, 072-224 65 15, cattis.carlen@riksbyggen.se

Simon Imner, handläggare bostadsfrågor Sveriges byggindustrier, 0725-53 19 01, simon.imner@sverigesbyggindustrier.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen som du bor och arbetar i.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38