Följ Riksbyggen

Riksbyggen utökar samarbetet med SEB:s fastighetsfond Domestica som förvärvar 52 000 kvm bostäder i Bunkeflostrand.

Nyhet   •   Sep 26, 2013 13:00 CEST

Domestica förvärvar 100 procent av aktierna i Hyreshem Malmö AB från norska Obos Forretningsbygg AS. Beståndet består av totalt åtta fastigheter i ett etablerat bostadsområde, Bunkeflostrand, som ligger precis söder om Öresundsbron i Malmö kommun. Fastigheterna innehåller 788 hyreslägenheter och total yta är cirka 52 000 kvm, varav cirka 97 procent är bostäder.
Fastigheterna är byggda under den senaste tioårsperioden. Domestica tillträder 2013-10-01 och Riksbyggen kommer löpande ta över förvaltningen.

-  En spännande kund fortsätter sin strategi gällande förvärv och Riksbyggen är med i hela processen vilket känns jätteroligt. Ytterligare ett kliv framåt i asset management affären, säger Tommy Kjellén på Riksbyggen

-  Vi är glada att kunna ha Riksbyggen som totalleverantör i Domestica då de har en lång och bred erfarenhet inom bostadsförvaltning samt fokus på långsiktig och hållbar utveckling, säger Aneli Cilic på SEB.


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.