Gå direkt till innehåll

Regioner: Västra Götaland

Landvetter Södra - fotograf Olof Flemström, Naturlig Rörelse Sverige AB

Riksbyggen i konsortium i Härryda som beviljats 6 miljoner för forskning som ska bidra till invånarnas välbefinnande

Nyligen beviljades Härryda Kommuns forskningsansökan till Formas för projektet ”Ramverk för berikande gestaltning av livsmiljöer” i Landvetter Södra med en finansiering på 5,95 miljoner kronor. Riksbyggen är en av de aktörer som kommer att delta i forskningen om hur utformningen av byggnader och livsmiljöer i Härryda kommun påverkar människors hälsa och välbefinnande.

Från vänster för Brf Guldäpplet: Charlotte Berndtsdotter, kundrelationsansvarig och Cecilia Hallberg, boende- och garantiansvarig. Fotograf David Lagerlöf.

Riksbyggen stoltserar med tre bostadsprojekt på topp tio-listan över nöjdast kunder vid inflyttning

Prognoscentret avslöjade 2023 års 10-i-topplista över bostadsprojekt med nöjdast kunder vid inflyttning seglade hela tre av Riksbyggens bostadsprojekt in på listan. Alla tre bostadsprojekten i Karlstad, Uddevalla och Vänersborg ligger i Riksbyggens marknadsområde Bohus/Vänern. En röd tråd i de höga betygen vid inflytt anser marknadsområdeschef Martin Linsten är den gemensamma synen på kundfokus.

Från vänster: Ordförande Intresseföreningen Göteborg Mats Edvardsson, styrelsemedlemmarna Karl-Fredrik Bogren Elizabeth Englund Levinsson, Dick Eriksson samt Riksbyggens marknadsområdeschef Sophia Vikström.

Brf Göteborgshus 45 i Göteborg är årets lokala vinnare och mest hållbara bostadsrättsförening

RB Brf Göteborgshus 45 har utsetts till årets lokala vinnare och mest hållbara bostadsrättsförening. Till exempel har föreningen byggt om sin innergård med fokus på social hållbarhet, de erbjuder laddningsmöjligheter på samtliga garageplatser och de har tagit fram en imponerande lägesrapport på sitt hållbarhetsarbete som visar både hur de ligger till idag och vad nästa steg är för att bli ännu mer

Visa mer