Gå direkt till innehåll

Regioner: Skåne

Brf Kanalpromenaden - denna lägenhet stylad av Mari Olsson Nylander

Den 21 april visar Riksbyggen upp bostäder i Skåne och runt om i landet

Söndagen den 21 april mellan kl 12-14 pågår Stora visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning för 45 befintliga och kommande bostadsprojekt i 25 orter runt om i landet. I Skåne visar Riksbyggen nio bostadsprojekt - både bostadsrätter, seniorbostäder och äganderätter.

Lägenhet i Brf Kanalpromenaden stylad av Marie Olsson Nylander

Se första bilderna från samarbetet mellan Riksbyggen och Marie Olsson Nylander

När Riksbyggen lägger ut exklusiva takvåningar i centrala Malmö till försäljningar görs det i samarbete med den kända inredaren Marie Olsson Nylander. Riksbyggen vill ge inspiration till presumtiva kunder om hur man kan sätta en personlig prägel på individuellt och lekfullt sätt i nyproduktion.

Visionsbild över Riksbyggens femte projekt i Hyllie

Riksbyggen vinner markförvärv i Hyllie i Malmö

Tillsammans med åtta andra aktörer har Riksbyggen vunnit markförvärv i Hyllie i Malmö. Hyllie är ett av Malmös största utbyggnadsområden med stort klimatfokus. Riksbyggen planerar nu för sitt femte bostadsprojekt i området.

Från vänster till höger: Daniel Malm, regionchef på BAB - Christian Orsing, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg - Mats Panther, vice ordförande i byggande styrelse och Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Välbesökt första spadtag för Riksbyggens Brf Panoramautsikten i Helsingborg

Den 30 januari togs första spadtaget för det 20 våningar höga huset Brf Panoramautsikten som rymmer 108 lägenheter. De första att sätta spaden i marken var Johanna Frelin, vd på Riksbyggen - Christian Orsin, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg - Mats Panther, vice ordförande i byggande styrelse och Daniel Malm, regionchef på BAB.

Brf Laröds blomma

Riksbyggen visar upp inflyttningsklara lägenheter i Skåne den 4 februari

Söndagen den 4 februari mellan kl 12-14 har Riksbyggen visning runt om i landet. Sammanlagt visas 44 olika bostadsprojekt på hela 25 orter från norr till söder. I Skåne visar Riksbyggen upp hela nio projekt däribland inflyttningsklara lägenheter och radhus i Helsingborg och lägenheter i Förslöv (Båstad).

Najaden i Lund. Visualisering: Jaenecke arkitekter

Riksbyggens Bonumkoncept vinnare i Lunds kommuns markanvisningstävling

Nyligen utsåg Lunds kommun Riksbyggens förslag som vinnare i sin markanvisningstävling för området intill Råbysjön i Lund. Riksbyggens förslag var det som bäst motsvarade kriterierna för boendekoncept för äldre, arkitektur, klimatneutralitet, blandstad och genomförbarhet. 

Malin Persson, nyinflyttad i Brf Stella i Malmö

Nu går första flyttlassen till Riksbyggens Brf Stella i Västra Hamnen i Malmö

Nu går flyttlassen för de allra första att flytta in i sina nya boenden i Riksbyggens Brf Stella i Västra Hamnen i Malmö som byggstartades hösten 2021. Brf Stella är uppföljaren till Brf Stjärnfyren och är den andra etappen av tre i samma kvarter i Västra Hamnen där Riksbyggen totalt byggt sju bostadsrättsföreningar i området.

Nyinflyttade Leif och Marita Folkesson på sin balkong i Brf Slottshamnen

Första flyttlasset till Brf Slottshamnen i Malmö

Våren 2021 togs det första spadtaget för Riksbyggens Brf Slottshamnen i centrala Malmö och nyligen gick första flyttlassen för de nya boende. Brf Slottshamnen är den första av tre etapper i där Riksbyggen omvandlar ett gammalt industrikvarter till moderna bostäder för nutidens Malmöbor.

Rester från gallring och klipp från Brf Helsingborgshus 58 skänkes till den lokala bonden Kent Andrén Jörgensen

Brf Helsingborgshus 58 är årets lokala vinnare i tävlingen Årets hållbarhetsförening

Brf Helsingborgshus 58 är årets lokala vinnare i tävlingen Årets hållbarhetsförening. Brf Helsingborgshus 58 har gjort mycket för att bli mer hållbar. Till exempel har föreningen bytt till ledlampor på all utebelysning, byggt två lekstugor där man använt sig av tillvaratagen spillved från fasadbyte och tillverkat käpphästar från en hoppbana.

Familjen Krasniqi, nyinflyttade i Brf Laröds blomma

Nu går första flyttlassen till Riksbyggens Brf Laröds Blomma i Helsingborg

I veckan var det dags för de allra första att flytta in i sina nya boenden i Riksbyggens Brf Laröds blomma i Helsingborg som byggstartades i februari förra året. Brf Laröds Blomma består av både radhus och lägenheter i samma bostadsrättsförening. Totalt ingår 48 bostadsrätter i Brf Laröds blomma.

Agneta och Lasse Arvidsson, nyinflyttade i Bonum Brf Förslövsängar.

Första flyttlasset till Bonum Brf Förslövsängar i Båstad

I mars förra året togs det första spadtaget för Riksbyggens Bonum Brf Förslövsängar strax utanför Båstad och nyligen gick första flyttlasset för de nya boende. Nu finns enbart femton bostadsrätterna kvar till försäljning.

Bonum Brf Förslövsängar

Riksbyggen visar upp inflyttningsklara lägenheter i Skåne den 11 november

Lördagen den 11 november mellan kl 12-14 har Riksbyggen visning runt om i landet. Sammanlagt visas 43 olika projekt på hela 27 orter från norr till söder. I Skåne visar Riksbyggen upp hela sex projekt däribland lägenheter inflyttningsklara i Bonum Brf Pålsjöro i Helsingborg.

Äppellunden i Vellinge

Riksbyggen säljstartar 49 nya boenden i Skåne

Riksbyggen säljstartar nu 33 moderna lättskötta seniorboenden för Bonum Brf Trädgården i Veberöd samt 16 moderna rad- och parhus i Vellinge i två plan. Inflyttningarna i Veberöd är planerade till hösten 2025 och i Vellinge kan första flyttlassen göras sommaren 2025.

Visa mer