Gå direkt till innehåll

Regioner: Berg

Pressinbjudan: Första spadtaget för nytt trygghetsboende i Svenstavik

Pressinbjudan: Första spadtaget för nytt trygghetsboende i Svenstavik

Den 26 april är det officiell byggstart för det nya trygghetsboendet BoBra i Berg, Svenstavik. Trygghetsboendet kommer att bestå av 24 trygghetslägenheter med planerad inflyttning under 2023. Med och tar det första spadtaget är bland andra Therese Kärngard, kommunalråd Bergs kommun och Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen.

Byggskylten är nu på plats där nya BoBra i Berg ska byggas.

Klart för byggstart av nytt trygghetsboende i Svenstavik

Tisdagen den 5 oktober fattade styrelsen för Kooperativa Hyresrättsföreningen (KHF) BoBra i Berg beslut om tecknande av produktionsavtal med Riksbyggen inför en kommande byggstart. Trygghetsboendet BoBra i Berg kommer att bestå av 24 trygghetslägenheter med planerad inflyttning under 2023.

Grönt ljus för byggandet av trygghetsboendet i Svenstavik

Grönt ljus för byggandet av trygghetsboendet i Svenstavik

Bergs kommun går vidare och bygger ett trygghetsboende i Svenstavik. Det blev klart efter kommunfullmäktiges sammanträde, som också beslutade att stifta den kooperativa hyresrättsförening som utgör basen för boendet och som är ett samarbete mellan Bergs kommun och Riksbyggen.

Skissbild på hur det planerade trygghetsboendet i Svenstavik kan komma att se ut.

Stort intresse för trygghetsboende i Svenstavik

Intresset för lägenheterna i det planerade trygghetsboendet i Svenstavik är stort: över 178 personer har svarat på enkäten som Bergs kommun skickade ut under våren. Bland de som svarat finns både boende i Bergs kommun och på andra håll i länet. Riksbyggen och Bergs kommun fortsätter nu planeringen av projektet, bland annat ska en ny detaljplan tas fram.