Gå direkt till innehåll
Tema ”boende för äldre” i Riksbyggens Värdskapshus under H22 City Expo

Pressmeddelande -

Tema ”boende för äldre” i Riksbyggens Värdskapshus under H22 City Expo

På Hamntorget i Helsingborg bjuder Riksbyggen in till sitt Värdskapshus den 15 juni med start klockan 14.00. Temat är "Boende för äldre – en stor samhällsfråga både i nutid och framtid". Under fyra dagar i juni sätter H22 Arena, som Riksbyggen är en del av, ljuset på de samhällsutmaningar som Helsingborg och många andra städer har identifierat.

Tips! Missa inte paneldebatten om ”Hur skapar vi hållbara bostadsområden”. Paneldebatten startar kl 12.30 på Hamntorget och medverkar gör bland andra Johan Danielsson (S), bostadsminister, Viktor Wärnick (M), bostadspolitisk talesperson och Ulrika Nyström, regionchef arbetsområde Bostad, Riksbyggen.

Mer om ”Hur skapar vi hållbara bostadsområden”

Se hela Riksbyggens program under H22 City Expo

Kom till Värdskapshuset Neptune!
Av den rekordstora generationen födda på 1940-talet bor fortfarande många kvar i sina villor eller radhus.

– Behovet av anpassade bostäder för äldre är redan idag stort och kommer att bli akut om några år, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Kooperativa Riksbyggen har under många år arbetat med frågan, både genom konceptet Bonum seniorboende i bostadsrätt samt med Kooperativa hyresrättsföreningar för äldre.

14.00: Att bygga för äldre är att bygga för unga
Vi blickar framåt för att se hur stort behovet av bostäder för en äldre målgrupp kommer att vara. Riksbyggen presenterar också sitt koncept för seniorbostadsrätter, Bonum. Idag är över 1 300 Bonumlägenheter inflyttade och behovet är fortsatt stort.

Medverkande:
Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef för Affärsområde Bostad
Mathias Sandberg, konceptchef Riksbyggen

15.00: Kooperativa Hyresrätter för äldre – en unik modell
Riksbyggen har under de senaste 30 åren etablerat kooperativa hyresrättsföreningar i över tio procent av landets kommuner. I koncept med kooperativ hyresrättsförening för äldre, stiftas en förening gemensamt av kommunen och Riksbyggen som i samarbete skapar moderna och värdiga vård- och omsorgsboenden samt trygghetsboende, helt styrt av kommunens behov.

Medverkande:
Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef för Affärsområde Bostad
Yvonne Westerlund, affärsutvecklare Riksbyggen.
Carina Persson, marknadsområdeschef Fastighetsförvaltning, Riksbyggen norra Skåne

16.00: Riksbyggen bygger det nya Helsingborg och tar hand om husen
Riksbyggen är en av de aktörer som under lång tid byggt mest bostäder i Helsingborg med omnejd. Till skillnad från många andra stannar Riksbyggen kvar och sköter fastighetsförvaltningen när husen är klara. Det är ett arbetssätt som leder till långsiktighet och ökad hållbarhet men också till innovation och utveckling. Vilka projekt är på gång i Helsingborg och var bygger Riksbyggen just nu? Och hur arbetar Riksbyggen med att utveckla sin fastighetsförvaltning för att husen och gårdarna ska vara välskötta år efter år?

Medverkande:
Theodor Alexandris, marknadsområdeschef, Affärsområde Bostad, Riksbyggen
Carina Persson, marknadsområdeschef Fastighetsförvaltning, Riksbyggen norra Skåne

Om H22 City Expo, 30 maj – 3 juli 2022
Genom H22 City Expo bjuder Helsingborg in världen att utforska framtidens lösningar mot en smartare och mer hållbar stad. En innovationsshow för alla åldrar! Kom hit och utforska den senaste tekniken, självkörande bilar, robotar och AI-lösningar. Lyssna på musikaliska lekplatser, besök framtidens smarta hem och fascineras av de små underverken under havsytan. Upplev en stad med alla sinnen och öppna upp för nya smaker, möten, musik och äventyr.

Läs mer om H22 City Expo

#h22cityexpo

Mer information:
Theodor Alexandris, Marknadsområdeschef, AO Bostad, Riksbyggen, tel: 072-711 72 34
Eva Hansson, projektledare, Riksbyggen, 0730-81 34 28
eva.hansson@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31