Gå direkt till innehåll
Snart dags för Almedalen – 5 Minuter bostadspolitik med Johanna Bjurskog

Pressmeddelande -

Snart dags för Almedalen – 5 Minuter bostadspolitik med Johanna Bjurskog

Efter pandemin genomförs Almedalsveckan på ”vanligt sätt”, även om arrangören har skruvat lite i upplägget. Riksbyggen kommer att finnas på plats, både med egna seminarier men också genom att delta i andras paneler. Johanna Bjurskog berättar om årets arrangemang. Riksbyggens seminarier kommer också att kunna ses live på vår Facebooksida.

– Alla partiledarna kommer att vara på plats samtidigt som ungdomsförbunden kommer att ges ett större utrymme. Det kommer att bli en spännande Almedalsvecka, säger Johanna Bjurskog.

Läs mer om Riksbyggens seminarier:

Var och hur ska alla bo i framtiden - Kl 12.45-13.45

Få saker är så förutsägbara som att alla ska bo. Men hur planerar vi för ett boende som ska stå kvar i hundra år, när förändring snart är det enda vi har att förhålla oss till. Är det säkerhet, hållbarhet och närhet som är nyckelorden för det vi planerar idag men bygger imorgon?

Johanna Frelin, vd Riksbyggen, hälsar välkommen. 

Medverkande:
Per Schlingmann, författare & entreprenör
Anna Tibblin, generalsekreterare, We Effect
Anders Wester, arkitekt & teknisk expert, Spacemaker

Moderator: Håkan Andersson, presschef Riksbyggen

Kan grön omställning bli hållbar inställning - Kl 14.00-14.45

Bygg- och fastighetssektorn har kommit långt i den gröna omställningen. Men i en värld med snabba förändringar behöver vi redan nu kunna se runt det hörn där klimat, miljö och samhälle kommer vara annorlunda än idag. Hur bygger vi hållbart för en framtid som vi inte har någon aning om?

Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen, hälsar välkommen.

Medverkande:
Maria Wetterstrand, vd, Miltton Europe
Ivana Kildsgaard, director of Sustainability and Quality, Tengbom
Stefan Dahlbo, vd, Fabege

Moderator: Håkan Andersson, presschef Riksbyggen

– För Riksbyggen som en långsiktig samhällsbyggare är det viktigt att vara på plats i Almedalen och driva våra bostadspolitiska frågor, säger Johanna Bjurskog.

Johanna Bjurskog är Riksbyggens bostadspolitiska expert. Johanna sänder live veckovis på Riksbyggens Facebookkanal och pratar om de senaste händelserna inom bostadspolitiken och Riksbyggens arbete på området. Programmet ger en snabb inblick i aktuella frågor. Välkommen att titta!

  • Delar av Riksbyggens bostadspolitiska ståndpunkter:
  • Införande av ett startlån, till exempel Riksbyggens förslag om UngBolån, som underlättar inträdet på bostadsmarknaden för unga vuxna.
  • Beklagar det slopade investeringsstödet för byggande av hyresrätter. Investeringsstödet hade stor betydelse för att hålla byggvolymerna av hyresrätter uppe.
  • Grönt stöd till bostadsrättsföreningar. Riksbyggen efterlyser ett statligt stödpaket till bostadsrättsföreningar som är enkelt att använda, som ROT-avdraget. Stödet bör omfatta fyra områden: Energiåtgärder, klimatanpassning, biologisk mångfald samt cirkulär ekonomi.

Läs mer Riksbyggens bostadspolitiska arbete på Riksbyggen Opinion.

För mer information:
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66
hakan.andersson@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll