Gå direkt till innehåll
Säljstart för Riksbyggens Brf Lövöbacken i Holmsund

Pressmeddelande -

Säljstart för Riksbyggens Brf Lövöbacken i Holmsund

Den 18 oktober är det officiell säljstart för Riksbyggens kommande bostäder i Holmsund, strax utanför Umeå. Brf Lövöbacken kommer att bestå av 24 lägenheter som byggs med högt ställda hållbarhetskrav enligt Miljöbyggnad Silver. Byggstart är planerad att ske under våren 2022.

– Det är väldigt roligt att försäljningen nu kan starta i Brf Lövöbacken. Projektet är efterlängtat och det första för Riksbyggens del på länge. I Holmsund är över 30 procent av invånarna över 55 år och det finns ett stort behov av fler bostadsrätter att flytta till när villan börjar bli för arbetsam att ta hand om, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Norr.

Den 18 oktober kl. 18-20 bjuder Riksbyggen in ett mingel och informationsmöte på Scandic Plaza i Umeå. Riksbyggens representanter berättar om projektet, svarar på frågor och delar ut säljbroschyr, planritningar, prislista och valblanketter. Föranmälan till eventet görs på projekthemsidan för Brf Lövöbacken. 

– Det kommer att bli ett väldigt fint projekt. Samtliga lägenheter får inglasad balkong i söderläge. Vi arbetar mycket med att skapa en trivsam miljö som uppmuntrar social samvaro i föreningen och det kommer att finnas en gemensamhetslokal för släktträffar, barnkalas eller styrelsemöte, berättar Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Bostad Norr.

Det kommer också att finnas en övernattningslägenhet för långväga gäster som kommer på besök. Lägenhetsstorlekarna blir från om två till fyra rum och kök. Föreningen kommer att bestå av två hus med vardera fyra våningar.

– Läget i Holmsund är mycket bra med närhet till skola, bad, gym, natur och kommunikationer till och från Umeå, säger Jenny Elveljung.

Husen som Riksbyggen nu planerar att uppföra kommer att byggas med höga krav för hållbarhet och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad är utvecklat för svenska förhållanden och är det mest använda certifieringssystemet i Sverige för byggnader.

– Det var länge sedan Riksbyggen byggde nya bostäder i Holmsund men vi är väldigt långsiktiga på orten. Riksbyggen förvaltar fortfarande bostadsrätterna som vi byggde 1952, säger Lars Lundgren.

För mer information:
Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr, 076-83 73 507
lars.lundgren@riksbyggen.se
Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på AO Bostad Norr, 090-159 603
Jenny.elveljung@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll