Gå direkt till innehåll
Riksbyggen vinner markanvisning för 36 lägenheter i Kalmar

Pressmeddelande -

Riksbyggen vinner markanvisning för 36 lägenheter i Kalmar

Riksbyggen har vunnit en markanvisning i Snurrom, Kalmar, med förslaget ”Kvarteret Nyponrosen”. I kvarteret planerar Riksbyggen för 36 bostadsrätter med en preliminär igångsättning vid årsskiftet 2022/2023. Både social och miljömässig hållbarhet kommer att vara projektets röda tråd.

– Vi är mycket glada och stolta över markanvisningen i Snurrom och möjligheten för Riksbyggen att bidra med fler nya bostäder i Kalmar. Läget är fantastiskt, kvarteret ligger naturnära bland vacker tallskog med närhet både till en golfbana och rekreationsområdet Värsnäs, säger Magnus Laneborg, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

Snurrom ärr en ny stadsdel som växer fram och binder ihop Kalmar med Lindsdal. Idag finns redan ett antal hyresrätter som byggdes ut i en första etapp. I den andra etappen som nu planeras kommer det att vara stort fokus på hållbarhet och det planeras blandade boendeformer i radhus, lägenheter i bostadsrättsform samt hyresrätter. Kommunen arbetar i dagsläget med att ta fram en ny busslinje som ska gå igenom området och fram till det nya äventyrsbadet som ska byggas i närheten.

– Riksbyggens idé är att hållbarhet ska genomsyra hela projektet från ax till limpa. Målet är att arbeta med social hållbarhet som grund för övriga hållbarhetsfaktorer och vi planerar för en gemensamhetslokal, hobbyrum/verkstad och trevliga gemensamma platser på innergården med kryddträdgård och odlingsmöjligheter, berättar Malin Rönnerhag, projektansvarig, Riksbyggen.

Säljstarten är planerad första halvåret 2022 och igångsättning årsskiftet 2022/2023. Lägenhetsstorlekarna kommer att bli 2-5 rum och kök. Inflyttning är planerad att kunna ske under sommarhalvåret 2024.

– Vi kommer att utbilda och hålla workshops med både köpare och intressenter i allt från odling, delningsekonomi och mobilitetslösningar för att uppnå gemenskap och engagemang. Vi vill att grannarna ska lära känna varandra och skapa en social plattform som grund för ett tryggt kvarter, säger Karin Hoberg, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

För mer information:
Magnus Laneborg, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Sydost, 048-05 78 31

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll