Gå direkt till innehåll
Prisutdelning Di Tech Excellence Awards 2024. Fotograf Pax Engström
Prisutdelning Di Tech Excellence Awards 2024. Fotograf Pax Engström

Pressmeddelande -

Riksbyggen utsedd till Årets hållbara brobyggare

Riksbyggen har vunnit priset för Årets hållbara brobyggare vid Di Tech Excellence Awards 2024 för sin innovativa och automatiserade hållbarhetsredovisning för bostadsrättsföreningar.

På Tech Excellence Awards 2024 har Riksbyggen utsetts till Årets hållbara brobyggare, ett erkännande för arbetet med en automatiserad hållbarhetsredovisning som hjälper bostadsrättsföreningar att ta konkreta steg mot en mer hållbar framtid.

- Som stor fastighetsförvaltare sitter vi på massor av hållbarhetsdata. Vi kan plocka in data från olika system och sedan autogenerera en hållbarhetsrapport, säger Lina Öien, chef för hållbar utveckling på Riksbyggen.

Juryns motivering:
Årets hållbara brobyggare har skapat en automatiserad hållbarhetsredovisning som sätter fokus på fastighetssektorns nyckelroll för att minska klimatpåverkan. 500 000 boenden kan tillsammans göra verkligt avtryck när de får bättre kunskap om, och insikt i, hur deras bostadsrättsförening kan arbeta med hållbarhet.

– Vi vill stödja bostadsrättsföreningar i deras hållbarhetsarbete med kunskap och konkreta förslag, samtidigt som vi skapar transparens och dialog. Priset visar hur kundinsikter, digitalisering och samarbete kan påverka en halv miljon människor att fatta hållbara beslut för både människor, planeten och ekonomin. När hållbarhet, fastighetsförvaltning och IT arbetar tillsammans skapas fantastiska resultat, säger Lina Öien, chef för hållbar utveckling på Riksbyggen.

Förutom vinsten i Årets hållbara brobyggare var Riksbyggen också nominerade till Årets transformation för projektet EKC Transformation, som kombinerar digitalisering och grön omställning för att skapa verklig nytta för både företag och kunder.

- Vårt projekt EKC Transformation var även med i finalen för kategori Årets Transformationsprojekt. Ett projekt som effektiviserat leverans processer inom ekonomisk förvaltning, kortat ledtid, tagit bort repetitiva uppgifter och inte minst förbättrat service till kunder genom digitalisering, automation och Ai, säger Per Karmteg, CIO & CDO på Riksbyggen.

Mer om hur Riksbyggen jobbar med hållbarhet finns att läsa här

För mer information:
Lina Öien, chef för hållbar utveckling på Riksbyggen 08-698 41 36, lina.oien@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31