Gå direkt till innehåll
Riksbyggen tecknar hyreskontrakt för nytt kontor på Masthuggskajen med Elof Hansson Fastigheter

Pressmeddelande -

Riksbyggen tecknar hyreskontrakt för nytt kontor på Masthuggskajen med Elof Hansson Fastigheter

Riksbyggen har tecknat ett sjuårigt hyreskontrakt med Elof Hansson Fastigheter om ca 1200 kvm i kvarteret F2 på Masthuggskajen. Parterna bygger tillsammans kvarteret som omfattar hyresrätter, bostadsrätter, kommersiella kontorslokaler och utåtriktade verksamheter i markplan.

Utvecklingen av Masthuggskajen tillsammans med den befintliga strukturen, gör att det växer fram ett nytt centrum i Göteborg. Här finns närhet till vattnet, bra kommunikationer, kultur och en stark koppling till Linnégatan, Haga och Långgatorna och här blir ett område där man vill finnas på plats.

– Vårt fokus ligger på att utveckla Masthuggskajen till att bli en attraktiv del av Göteborg. Vi är stolta att kunna bidra till stadsdelen med både kommersiella lokaler och hyresrätter i ett av stadens bästa lägen. Att nu få teckna vårt första hyreskontrakt med Riksbyggen är ett startskott för projektet, säger Michael Walmerud, vd på Elof Hansson Fastigheter.

– Riksbyggens kontor har funnits i decennier vid Masthuggstorget, platsen har en stark förankring i Riksbyggens historia. Vi är en stark drivande del av stadsutvecklingen på Masthuggskajen för att skapa en nutida och hållbar plats för människor bo på, verka i och att mötas. Det känns därför extra roligt att vi nu bygger vårt nya kontor tillsammans med Elof Hansson Fastigheter. Det kommer att bli ett modernt och välkomnade kontor som inbjuder till innovativa och kreativa möten, säger marknadsområdeschef för förvaltning Sophia Vikström på Riksbyggen.

Inflyttning är planerad till början av 2027 då också hela kvarteret beräknas stå klart.

För mer information:
Michael Walmerud, vd, Elof Hansson Fastigheter AB. Tel: 0765 - 01 03 24, michael.walmerud@elofhansson.com
Dzejna Wallin, marknadsområdeschef Bostad i Göteborg, Riksbyggen. Tel: 031 - 17 56 31, dzejna.wallin@riksbyggen.se
Sophia Vikström, marknadsområdeschef Förvaltning i Göteborg, Riksbyggen. Tel: 031–704 56 32, sophia.vikstrom@riksbyggen.se

Om Elof Hansson Fastigheter
Elof Hansson Fastigheter är ett fastighetsbolag i Göteborg, som bygger vidare på 120 års tradition av att se och ta vara på affärsmöjligheter och är ett av tre affärsområden inom Elof Hansson-koncernen. Vi investerar i, utvecklar, äger och förvaltar, i huvudsak kommersiella fastigheter samt investerar i nya projekt. Mer om bolaget på elofhanssonfastigheter.com

Om Riksbyggen
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll

Kvarteret F2 på Masthuggskajen

Elof Hansson Fastigheter och Riksbyggen tecknar avtal med Skanska om byggnation av bostäder och kommersiella lokaler på Masthuggskajen.

På Masthuggskajen kommer Elof Hansson Fastigheter och Riksbyggen tillsammans bygga kvarteret F2 utmed Första Långgatan i Göteborg. Entreprenadavtal har tecknats med Skanska som får uppdraget att bygga hela kvarteret. Parterna har arbetat med projekten en längre tid och är nu glada att ha tecknat avtal med Skanska för genomförandet.

Peter Nordman, driftschef Coop Väst, Johanna Frelin, vd Riksbyggen, Johannes Hulter, kommunalråd, Lena Andersson, vd Älvstranden Utveckling och Tobias Ekstedt, distriktschef Skanska Sverige AB.

Första spadtaget för Riksbyggens Brf Sydney och nya Coop-butiken vid Masthuggskajen

Torsdagen den 19 januari togs det första spadtag för 127 lägenheter i Brf Sydney och Coop Västs nya flaggskeppsbutik vid Masthuggskajen. Brf Sydney blir Riksbyggens första kvarter på Masthuggskajen och hållbarhet finns med genom projektets alla steg. Spadtaget togs av bl a Johannes Hulter, kommunalråd med ansvar för stadsbyggnadsfrågor, Johanna Frelin, vd Riksbyggen, Peter Nordman, Coop Väst.