Gå direkt till innehåll
Elof Hansson Fastigheters och Riksbyggens gemensamma byggprojekt på Masthuggskajen i Göteborg
Elof Hansson Fastigheters och Riksbyggens gemensamma byggprojekt på Masthuggskajen i Göteborg

Pressmeddelande -

Pressinbjudan - första spadtaget för stort samarbetsprojekt på Masthuggskajen i Göteborg 10 april

På Masthuggskajen i Göteborg kommer Elof Hansson Fastigheter och Riksbyggen tillsammans uppföra ett stort gemensamt byggprojekt. Den 10 april tas det första spadtaget av bland andra Riksbyggens vd Johanna Frelin, Elof Hansson Fastigheters vd Michael Walmerud, Skanskas distriktschef Tobias Ekstedt samt representanter från politiken.

Kvarteret består av en sockelbyggnad i tre våningar och två sammanlänkande högre huskroppar på 17 respektive 18 våningar. Byggnaden kommer att inkludera 3000 kvadratmeter kommersiella lokaler, restauranger och andra utåtriktade verksamheter samt 114 lägenheter, varav 45 är hyresrätter och 69 är bostadsrätter. Elof Hansson Fastigheter bygger de kommersiella lokalerna och hyresrätterna i den nedre delen. Riksbyggen bygger bostadsrätterna genom Brf New York i den övre delen.

Media är varmt välkomna att delta vid det symboliska första spadtaget, där även namngivning av kvarteret tillkännages, onsdagen den 10 april kl 10:30 på Arena Första Lång, Första Långgatan 17B, Göteborg. Anmälan skickas till mira.lindahl@riksbyggen.se

Hålltider:
10.30 Samling
11.00 Presentation av projektet
11.40 Första spadtag och namngivning
12.00 Lunch

Mer info om Elof Hansson Fastigheter
Mer om Riksbyggens bostadsrätter i Brf New York

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll