Gå direkt till innehåll
Riksbyggen startar uthyrningen av 68 lägenheter i Stora Höga, Stenungsund

Pressmeddelande -

Riksbyggen startar uthyrningen av 68 lägenheter i Stora Höga, Stenungsund

Nu inleder Riksbyggen uthyrningen av nyproducerade hyresrätter i Fiskare Karlssons gård, Stora Höga, utanför Stenungsund. Uthyrningen sker i samarbete med Boplats Göteborg och den första inflyttningen är planerad att ske under våren 2021.

– Det känns jättebra att vi nu kommit så långt i projektet att vi kan börja hyra ut lägenheterna. De nya bostäderna får ett mycket bra läge med både närhet till kommunikationer och fem minuters promenad till havet, säger Cecilia Trolin, projektledare på Riksbyggen.

Husen byggs med statligt investeringsstöd vilket gör att hyresnivån kommer vara lägre än vid jämförbar nyproduktion.

Information på Boplats Göteborg

Lägenheterna byggs i två plan i sex hus med 10-12 lägenheter i varje hus. De 68 hyresrätterna kommer att förmedlas av Boplats Göteborg. Lägenhetsstorlekarna varierar från 1-4 rum och kök. Alla lägenheter har balkong eller uteplats.

– Hållbarhet är en viktig del i alla Riksbyggens bostadsprojekt och i Stora Höga vill vi göra något extra för den sociala hållbarheten. Vi kommer därför att bygga en käpphästbana som ska stå klar lagom till invigningen, berättar Cecilia Trolin.

I Stora Höga finns många barnfamiljer och de nya bostäderna byggs på tio minuters avstånd från skolan och ett stenkast från förskolan.

För mer information:
Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern, 0522-65 44 55.
Cecilia Trolin, projektledare på Riksbyggen, 0522-65 44 51

Ämnen

Taggar

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66

Relaterat material

Relaterade nyheter