Gå direkt till innehåll
Riksbyggen säljstartar Brf Slottshamnen i unikt läge i Malmö

Pressmeddelande -

Riksbyggen säljstartar Brf Slottshamnen i unikt läge i Malmö

Nu startar Riksbyggen försäljningen av de 49 lägenheterna i Brf Slottshamnen. De nya bostäderna kommer att ligga längs kanalen vid Citadellsvägen, mitt emot Malmöhus Slott. Byggstarten är planerad att ske under våren 2021 och Brf Slottshamnen är den första av tre etapper med sammanlagt 180 bostäder i kvarteret.

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda ett av Malmös mest attraktiva lägen. Riksbyggen kommer att bygga ett kvarter med lägenheter utöver det vanliga och där hållbarhet är en självklar del genom hela projektet, säger Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggens affärsområde Bostad SydVäst.

500 år har gått sedan Nordens äldsta renässansslott byggdes på andra sidan kanalen. Riksbyggens ska nu omvandla ett gammalt industrikvarter till moderna bostäder för nutidens Malmöbor. Lägenhetsstorlekarna kommer att variera från 42 – 131 kvadratmeter.

– Högst upp i Brf Slottshamnen kommer vi att skapa magnifika penthouselägenheter med fantastiska takterrasser. Många av lägenheterna kommer att ha två balkonger, berättar Henrik Persson.

I kvarteret kommer det att finnas både bil- och cykelpool. I cykelpoolen kommer det bland annat att finnas både el-lådcyklar och vanliga el-cyklar. Medlemsavgift till bil- och cykelpoolerna bekostas av Riksbyggen under den första 10-årsperioden. Husen kommer att få sedumtak och solceller.

– Det nya kvarteret blir en kronjuvel mitt i centrala Malmö. Läget är unikt med bara några minuter från city, Ribersborgsstranden, och Västra Hamnen, säger Henrik Persson.

För mer information:
Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggens affärsområde Bostad SydVäst, 0725-00 10 71

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll