Gå direkt till innehåll
Brf Kryssaren i Västra Hamnen, Malmö.
Brf Kryssaren i Västra Hamnen, Malmö.

Pressmeddelande -

Nu fylls Riksbyggens nya kvarter i Västra Hamnen med liv

Inflyttningen i Riksbyggens Brf Kikaren och och Brf Kryssaren i Västra Hamnen i Malmö är nu i full gång. Sammanlagt handlar det om inflyttning i 153 nya bostäder och ett helt kvarter som nu står färdigt. Västra Hamnen är en av Malmös mest snabbväxande stadsdelar med närhet både till havet och Malmös centrala delar.

– Det är jättekul att vi nu kan välkomna alla köpare till sina nya bostäder. Det finns ett stort behov av fler bostäder i Malmö och därför är det alltid lika roligt när ett projekt är färdigt och de boende kan flytta in och ett stycke samhällsnytta har skapats, säger Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggens affärsområde Bostad Syd.

Brf Kikaren
Föreningen består av ett helt hus med bara ettor och tvåor mellan 35-53,5 kvm. Riksbyggen satsar här på smarta bostäder med fokus på funktion snarare än yta. Brf Kikaren innehåller 75 lägenheter.

Brf Kryssaren
Föreningen består av lägenheter från ett till fem rum och kök. Brf Kryssaren erbjuder ett bekvämt stadsliv vid havet i moderna och välplanerade bostäder. Brf Kryssaren innehåller 78 lägenheter.

– Läget för kv Upptäckaren är perfekt. Precis intill finns bland annat matbutiker, Systembolag, apotek, caféer och restauranger. Det är också nära till havsbad, strandpromenader och Malmö central, säger Henrik Persson

Husen kommer att certifieras enligt kraven för BREEAM nivå good och kommer bland annat att få solceller på taket samt odlingslådor. De boende kommer också att få tillgång till cykel- och bilpool.

Brf Kikaren och Brf Kryssaren är bara två exempel på Riksbyggen omfattande nyproduktion av bostäder i Malmö. Till exempel har Riksbyggen nyligen startar försäljningen i Brf Nära i Hyllie och där bygget precis har startat. Riksbyggen bygger också unika bostadsrätter i det före detta polishuset vid Davidshalls torg mitt i centrala staden. Brf NEO Davidshall kommer att innehålla 122 lägenheter. Detta är bara ett axplock av de många projekt som är på gång i Malmö.

I Västra Hamnen fortsätter Riksbyggen sitt framgångsrika bostadsbyggande med 62 bostadsrätter i Brf Stjärnfyren.

– I Brf Stjärnfyren pågår försäljningen för fullt och det finns i dagsläget bara ett fåtal lägenheter kvar i projektet, berättar Henrik Persson.

För mer information:
Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggens affärsområde Bostad Syd, 0725-00 10 71

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll