Gå direkt till innehåll
Riksbyggen säljer butikslokal i Brf Sydney vid Masthuggskajen till Coop

Pressmeddelande -

Riksbyggen säljer butikslokal i Brf Sydney vid Masthuggskajen till Coop

Riksbyggen har sålt en fastighet i bottenplanet av kommande Brf Sydney till Coop Väst. Brf Sydney är Riksbyggens första etapp vid Masthuggskajen i Göteborg och får 127 lägenheter. I hela entréplanet blir det lokaler, bland annat Coopbutiken om hela 1 800 kvadratmeter. Butiken blir en viktig del för att skapa en levande stadsdel och beräknas öppna under 2024–2025.

– Vi är väldigt glada över avtalet, Riksbyggen och Coop är två kooperativa företag med stort fokus på hållbarhet och långsiktig samhällsnytta. Coopbutiken blir en fantastisk service till allas boende och de som arbetar i stadsdelen som kan handla mer hållbart i direkta anslutning till bostaden samt ett viktigt bidrag för hela stadsdelen Masthuggskajen, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

– Etableringen i det expansiva området kring Masthugget är en del i Coop Väst strategiska plan. Vi är mycket glada över vårt samarbete med Riksbyggen där vi tillsammans bidrar till tillväxt och hållbar utveckling i området, säger Ronnie Wångdahl, vd Coop Väst.

Läs mer om Brf Sydney

Det nya kvarteret byggs längs Första Långgatan med klimatförbättrad betong kravställd med Riksbyggens erfarenheter från Brf Viva i Göteborg. På taken blir det både sedumväxter och solceller och många satsningar görs för att underlätta en mer hållbar vardag mitt i Göteborg. Totalt kommer Riksbyggen att uppföra närmare 500 bostäder vid Masthuggskajen

Butiken kommer att drivas med förnybar el och kyl- och frysanläggningar.

– Med energieffektiv drift ger en högre kvalitet på våra varor och därmed mindre matsvinn. Dessutom kommer butikens leveranser så långt som möjligt att ske med elbilar, berättar Ronnie Wångdahl-

Enklare att leva hållbart i Sydney
I Brf Sydney vill Riksbyggen göra det väldigt enkelt att ha en mer hållbar vardag, till exempel genom att välja cykel som transportmedel. I källarplanet finns ett välutrustat cykelgarage som bekvämt nås via en cykelramp, inget krångel i trappor och hissar. Här kommer det också att finnas olika typer av lastcyklar att hyra.

– Vi planerar för en liten verkstad, som gör det enkelt att pumpa däcken, meka och fixa en punktering själv om man vill. Det blir både enkelt att dela och byta grejer med varandra. I föreningens verkstads- och bytesrum kommer det finns verktyg, maskiner, stegar och annat som alla medlemmar kan låna, säger Mikael Ahlén.

Lägenheter för olika målgrupper – Hyrköp för unga vuxna
Lägenheterna blir i varierade storlekar, från 30 till 145 kvm. 13 lägenheter skapas för unga vuxna. Dessa erbjuds med möjlighet till hyrköp, vilket innebär att man som boende hyr lägenheten av Riksbyggen och kan därefter, när privatekonomin blir större, köpa lägenheten till ett förutbestämt pris. Inflyttningen är planerad att ske från slutet av 2024 till våren 2025.

Läs mer om Hyrköp

För mer information:
Mikael Ahlén, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Göteborg, 070-587 24 04
mikael.ahlen@riksbyggen.se
Anders Johansson, biträdande marknadsområdeschef på Riksbyggen i Göteborg, 031-704 68 56
anders.c.johansson@riksbyggen.se
Ronnie Wångdahl, vd Coop Väst, 010-747 00 01,
ronnie.wangdahl@coopvast.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll