Gå direkt till innehåll
Bild på kommande seniorbostäder i Bonum Brf Boulevarden.
Bild på kommande seniorbostäder i Bonum Brf Boulevarden.

Pressmeddelande -

Riksbyggen planerar för 163 nya bostäder i Täby Park

Avtal klart för genomförande av Riksbyggens två kommande bostadsrättsföreningar i Täby Park, Brf Bersån och Bonum Brf Boulevarden. Sammanlagt kommer de två föreningarna att bestå av 163 lägenheter. Bonum är Riksbyggens populära koncept för seniorbostäder som nu får premiär i Täby. Riksbyggen har tecknat avtal med NCC för byggandet av de två projekten.

– Vi ser en fortsatt stark efterfrågan på fler bostäder i Täby Park och vi ser fram emot att genomföra projekten tillsammans med NCC. Detta blir den fjärde etappen inom ramarna för vårt långsiktiga samarbete i Täby Park som ger tydliga synergier, säger Stefan Högman, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Riksbyggen har tillsammans med NCC tidigare inlett tre projekt i området; 2019 startade projektet Cykelverkstaden med 111 bostadsrättslägenheter, under 2020 startade projekten Galopphästen med 125 hyresrättslägenheter och Brf Parkliv med 98 bostadsrättslägenheter.

– Riksbyggen och NCC har ett starkt och lyckosamt samarbete i ryggen. Tillsammans har vi startat tre projekt i Täby Park. Detta har medfört att vi har utvecklat en gemensam kompetensbas och i samverkan lyckas optimerat och reducerat kostnader som nu kan tillämpas i byggnationen av ytterligare 163 lägenheter, säger Henrik Landelius, Affärsområdeschef NCC Building Sverige.

Brf Bersån
I Brf Bersån planerar Riksbyggen för 108 kvadratsmarta lägenheter i storlekarna 1-5 rum och kök med balkong eller uteplats. Garage finns under huset. Brf Bersån är granne med Riksbyggens tidigare etapper i Täby Park. Inflyttningen är planerad till första kvartalet 2025.

Bonum Brf Boulevarden
Föreningen kommer att bestå av bostadsrätter om två till fyra rum och kök. I Bonum Brf Boulevarden kommer det finnas tillgång till gemensamhetslokal, övernattningslägenhet och en prunkande innergård.

Riksbyggens Bonumkoncept vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönstren putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem.

Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen. I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet för tillfälliga gäster.

– Det finns ett stort behov av att bygga fler bostäder för en äldre målgrupp. Många äldre som idag bor i villa och vill ha ett mer lättskött boende och då är Bonum ett perfekt alternativ, säger Sandra Andreasson, projektledare på Riksbyggen.

Projektet kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver som ställer höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god innemiljö och bra materialval.

För mer information:

Stefan Högman, marknadsområdeschef på Riksbyggen, 08-553 63 502
stefan.hogman@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll