Gå direkt till innehåll
Riksbyggen övergår helt till privata visningar av nya bostäder

Pressmeddelande -

Riksbyggen övergår helt till privata visningar av nya bostäder

Nu övergår Riksbyggen till att uteslutande erbjuda privata visningar av nya bostäder som en konsekvens av coronapandemin. Riksbyggen har 95 pågående eller planerade bostadsrättsprojekt över hela landet.

– Målsättningen är en fortsatt hög produktionstakt av nya bostadsrätter och vi ställer inte in utan vi ställer om. Därför övergår Riksbyggen nu till privata visningar så att alla som vill komma och titta på sin drömbostad kan göra det i lugn och ro och känna sig helt trygg, säger Tobias Dysenius, försäljnings- och affärsutvecklingschef affärsområde Bostad på Bostad.

Se alla projekt här!

Riksbyggen följer myndigheternas rekommendationer för att förhindra vidare smittspridning av coronaviruset (och covid-19) och våra medarbetare är helt symptomfria när de träffar kunder exempelvis vid visningar och i andra kundmöten. Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för både dig som kund och våra medarbetare genom att vidta ett antal försiktighetsåtgärder, några av dessa är:

  • Våra medarbetare håller avstånd till andra människor och undviker att hälsa genom att skaka hand när de är ute hos kund eller har lägenhetsvisningar.
  • Vi är noggranna med handhygienen och rengöring av ytor och håller avstånd.
  • Vi erbjuder privata visningar i våra lägenheter, inga öppna visningar förrän läget har förbättrats.
  • Vi erbjuder även möjlighet till digitala möten genom t ex Skype eller Facetime.

Riksbyggen har under hösten gått ut med nyheten om en ökad produktionstakt av nya bostäder med 20 procent.

– Det finns ett stort behov av fler bostäder på marknaden, på många håll i landet råder bostadsbrist. Vi har sett en stark efterfrågan på marknaden trots coronapandemin. I tredje kvartalet ökade Riksbyggen försäljningen av bostäder med 14 procent jämfört med förra året och i juli hade vi rekordförsäljning, säger säger Tobias Dysenius

Lägenheter med kort tid till tillträdet är det som sålts absolut bäst. Tidigare under sommaren var det de inflyttningsklara lägenheterna, eller bostäder väldigt nära inflyttning, som sålde bäst.

– Jämfört med i somras ser vi dock att kunderna i större grad även börjar välja bostäder där tillträdet är längre fram i tiden än tidigare. Det som verkligen är avgörande för många kunder är att projektet ska vara byggstartat så att man med säkerhet vet tidpunkten för inflyttning, berättar Tobias Dysenius.

Vill du veta mer om Riksbyggens försäljning av bostadsrätter? Kontakta:
Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen Bostad, 070-551 06 61
tobias.dysenius@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll