Gå direkt till innehåll
Yvonne Westerlund, affärsutvecklare Riksbyggen och Sven Tornberg, kommunalråd, Haparanda stad.
Yvonne Westerlund, affärsutvecklare Riksbyggen och Sven Tornberg, kommunalråd, Haparanda stad.

Pressmeddelande -

Riksbyggen och Haparanda stad i samarbete om särskilt boende för äldre

Nu inleder Riksbyggen och Haparanda stad ett samarbete för att ta fram ett beslutsunderlag för byggandet av ett särskilt boende för äldre med 80 boenderum. Det särskilda boendet planeras att byggas i kvarteret Lunden och med upplåtelseformen Kooperativ Hyresrättsförening.

– Det finns ett stort behov av att skapa fler bostäder för äldre i moderna, ändamålsenliga lokaler i Haparanda. Vi ser nu fram emot samarbetet med Riksbyggen och att vi tillsammans ska skapa en boendelösning som är bra för alla våra äldre. Vår förhoppning är att bygget ska starta så snart som möjligt, säger Sven Tornberg, kommunalråd i Haparanda stad.

– På Riksbyggen är vi mycket glada över samarbetet med Haparanda stad. Riksbyggen har under lång tid arbetat med att skapa anpassade bostäder för äldre genom Kooperativ Hyresrättsförening men boendet i Haparanda blir det första i norra delen av Sverige, säger Yvonne Westerlund, affärsutvecklare boende för äldre på Riksbyggen.

Nästa steg i processen är att Riksbyggen arbetar fram ett gediget underlag för beslut i kommunfullmäktige (KF) i februari nästa år.

Om kooperativa hyresrättsförening för äldre
Riksbyggen har under de senaste 30 åren etablerat kooperativa hyresrättsföreningar i tio procent av landets kommuner. I koncept med kooperativ hyresrättsförening (KHF) boende för äldre, stiftas en förening gemensamt av kommunen och Riksbyggen som i samarbete skapar moderna och värdiga vård- och omsorgsboenden samt trygghetsboende, helt styrt av kommunens behov.

– Bildandet av en kooperativ hyresrättsförening är bra för de kommuner som vill ha ett alternativ till traditionellt, kommunalt fastighetsförvaltande, men samtidigt möta ett ökande vård- och omsorgsbehov. Att bo i en kooperativ hyresrätt ger också de boende ett inflytande över sitt boende och inträdesavgiften är låg, avslutar Yvonne Westerlund, affärsutvecklare boende för äldre på Riksbyggen.

För mer information:
Sven Tornberg, kommunalråd, Haparanda stad, 0922-260 00
sven.tornberg@haparanda.se
Yvonne Westerlund, affärsutvecklare Riksbyggen, 072-232 73 49
yvonne.westerlund@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31