Gå direkt till innehåll
Riksbyggen lanserar ny Miljöskola på webben

Pressmeddelande -

Riksbyggen lanserar ny Miljöskola på webben

Under våren har Riksbyggen tagit fram en ny version av sin Miljöskola. Miljöskolan finns tillgänglig för alla på Riksbyggens hemsida och vänder sig till boende och beskriver hur var och en i sin vardag kan bidra till ett mer hållbart samhälle.

Länk till skolan

Genom Riksbyggens Miljöskola får deltagarna många konkreta och effektiva tips på vardagsåtgärder som gör det enklare att ta ansvar för miljön samtidigt som man kan spara pengar genom att till exempel minska energianvändningen i bostadsrättsföreningen eller i det egna hemmet.

– Genom att vi både erbjuder Miljöskolan och Riksbyggens enkla hållbarhetsidéer, som vänder sig till bostadsrättsföreningarnas styrelser, kan Riksbyggen på bred front inspirera till steg mot ett mer hållbart samhälle, säger Karolina Brick, miljöchef på Riksbyggen.

Miljöskolan ligger öppen på Riksbyggens hemsida och är tillgänglig för alla. Miljöskolan är fylld med information, inspiration och matnyttiga tips där vi steg för steg går igenom hur vi tillsammans kan göra vardagen lite mer hållbar. Utbildningen är indelad i fyra avsnitt: Äta, Resa, Bo och Shoppa. Det finns också ett test inlagt i skolan, "Min miljö”, där deltagarna kan kolla hur många åtgärder de är beredda att göra för att bidra till en bättre miljö.

– Allt vi gör på Riksbyggen ska genomsyras av hållbarhet. Vårt hållbarhetsarbete börjar innan ett nytt bostadsprojekt startar genom vårt unika hållbarhetsverktyg och fortsätter när de boende flyttar in och vi tar hand om förvaltningen, berättar Karolina Brick.

Riksbyggens enkla hållbarhetsidéer finns samlade på Riksbyggens kundwebb som alla bostadsrättsföreningar som köper förvaltningstjänster av Riksbyggen har tillgång till. Se topplistan över Riksbyggens enkla hållbarhetsidéer

För mer information:
Karolina Brick, miljöchef på Riksbyggen, 070-291 54 47

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31