Gå direkt till innehåll
Riksbyggen får uppdraget att förvalta 1 200 studentlägenheter i Umeå

Pressmeddelande -

Riksbyggen får uppdraget att förvalta 1 200 studentlägenheter i Umeå

Från den 1 januari 2021 kommer Riksbyggen att sköta totalförvaltningen av 1200 studentlägenheter nära Umeå Universitet på uppdrag av Campus X Bostäder AB. Avtalet är 3-årigt med möjlighet till förlängning.

– På Riksbyggen är vi mycket stolta och glada över avtalet med Campus X Bostäder AB. Vi ser nu fram mot ett långsiktigt samarbete där vi tillsammans med Campus X kan utveckla deras fastigheter, säger Monika Larsson, marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Umeå.

Bostäderna ligger vid Tvistevägen i närheten av Umeå Universitet. Campus X är ett bolag grundat av Wallenbergstiftelserna och Fort Knox. Syftet med Campus X är att skapa attraktiva universitetsnära fastigheter för att skapa goda förutsättningar för utbildning och forskning.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare med verksamhet på cirka 400 orter runt om i landet. Sammanlagt förvaltar Riksbyggen över 200 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter samt ett stort antal offentliga och kommersiella lokaler.

På Riksbyggen står hållbarhetsfrågorna i fokus. Riksbyggen har två år på raken utsetts till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

För mer information:
Monika Larsson, marknadsområdeschef, fastighetsförvaltning, Umeå, 090-15 96 40.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll